Coaching - Kurser - Loven om Tiltrækning

Ved du hvordan du træner din selvkærligheds-muskel?

Der er vist efterhånden ingen af os, der er i tvivl om, hvordan vi træner vores krop. Hvis vi gerne vil ha pæne arme, så er der bestemte øvelser, der er gode for det. Og så er det bare at gå i gang - en lille trænings-session dagligt eller jævnligt - og så viser resultaterne sig over tid.

Når jeg i overskriften bruger ordet selvkærligheds-muskel er det fordi, det i følge min erfaring faktisk forholder sig præcis på samme måde med selvkærligheden. Hvis du gerne vil blive bedre til at elske dig selv, så er der bestemte øvelser, der er gode for det. Og så er det, lissom med musklerne, bare at gå i gang - og så viser resultaterne sig efter noget tid.

Hvor lang tid handler både om, hvor meget du træner, og hvor du var henne på selvkærligheds-skalaen da du startede. Og tro mig, de allerfleste af os har en ret slap selvkærlighedsmuskel, når vi går i gang. Det er ikke bare dig.

Det er meget få af os, der er vokset op i omgivelser, der lærte os vigtigheden af sådan virkelig at elske os selv - ej heller hvordan vi gør. Vi lærte nok nærmere, at når vi udtrykte selvkærlighed, så var vi egoistiske. Og selvoptagede. Og ukærlige over for andre.

Det er i hvert fald de overbevisninger, der ligger og har ligget i vores kulturarv i mange, mange generationer. Godt hjulpet på vej af den gamle energis religiøse dogmer om, at vi først og fremmest skal hjælpe og elske næsten. Og skal passe morderlig på med ikke at blive indkroget i os selv som Luther udtrykte det – og det var ikke positivt ment.

Men i disse spændende år på planeten, hvor den nye højt-vibrerende energi får mere og mere fodfæste, og vi dermed får større og større indsigt i, hvordan det med kærligheden egentlig hænger sammen, begynder vi at se noget andet. Vi begynder at forstå, at evnen til at elske os selv på den gode, kærlige, livgivende måde faktisk er forudsætningen for, at vi kan elske næsten af et ægte hjerte.

For mere om det, læs evt mit blogindlæg: Hvorfor er det nu, den selvkærlighed er så vigtig.

Så lad os her bare nøjes med at slå fast, at selvkærligheden ikke bare er nice to have, men derimod need to have hvis vi vil være med til at udbrede kærlighedsvibrationen på Jorden, som i sin grundessens er det, den nye energi handler om.

 

Hvad har du brug for, for at træne din selvkærlighed?

På mange måder er det måske mere enkelt end du går rundt og tror. Og i hvert fald tør jeg godt love, at det er langt mere behageligt, end du går rundt og tror. Det at blive bedre til at elske dig selv er ikke det uoverskuelige – og hårde - projekt, du måske har forestillet dig.

Heller ikke selv om du, på grund af dit liv indtil nu, starter langt nede på skalaen.

Det er et spørgsmål om dels at have indsigten i, hvorfor det er så ubeskriveligt vigtigt at styrke evnen til at elske dig selv. Og dels at ha de rette værktøjer. Og selvfølgelig beslutte dig for at bruge dem. Så kan det ikke undgå at give resultater.

Lad os starte med indsigten. Hvorfor er den nu også så vigtig? Nu kan jeg jo ikke svare på, hvordan det forholder sig for dig, men for mig har det været helt afgørende at have indsigt i den dybere betydning af selvkærligheden.

Den indsigt har været min primære motivation for at gå i gang med at træne - og for at blive ved. Og jeg ved, at forholder sig sådan for rigtig mange andre. Også Annette Berg, sognepræst ved Vig Kirke, som efter mit foredrag om Selvkærlighed i Vig Præstegård i juni måned skrev til mig:

Du lærte mig dyrebare indsigter om selvkærlighed og mine ord blegner når jeg skal beskrive, hvor taknemmelig jeg er.

Grunden til, at Annette er så taknemmelig over de dyrebare indsigter – ligesom jeg er taknemmelig for at få lov at formidle dem – er, at de på en eller anden måde befrier os fra den byrde, som de løgnagtige overbevisningers spind om selvkærligheden har tynget os med. Det er ikke bare det, at vi får lov at elske os selv igen – men måske endnu mere det, at budskabet om selvkærlighedens betydning rammer en dyb streng af sandhed i os, som har været tildækket i årtusinder. Og som det er stor befrielse at få kontakt med.

Det er selvfølgelig særligt udtalt for Annette, som i kraft af sit mangeårige embede som præst i folkekirken har kæmpet med og mod de Lutherske forvanskninger af selvkærligheden, som hun dybt i hjertet har fornemmet var løgnagtige. Men i følge mine erfaringer er indsigterne vigtige og helt afgørende for de allerfleste af os, for vi er alle påvirket af de programmer og koder, som de religiøse dogmer har defineret i vores kultur.

Men indsigterne kan ikke stå alene. Det er ikke nok at vide, hvorfor selvkærlighed er så essentiel. Og at den måske er den vigtigste del af vores livsformål overhovedet. Vi har også brug for værktøjer til at træne den. Så vi får vores viden ned i kroppen. Ned i hjertet hvor kærligheden jo bor.

Det er derfor, titlen på mine LIVE-kurser og mit E-kursus er Træn din Selvkærlighed.

For selvkærlighedsmusklen skal som nævnt i starten trænes, akkurat lissom de øvrige muskler i kroppen. Med forskellige redskaber og gerne på flere niveauer, så du både får lavet bevidste ændringer i din måde at være i hverdagen på og ændringer i de ubevidste koder i underbevidstheden.

 

Øvelser og meditationer kan noget forskelligt

De bevidste ændringer kan du lave gennem forskellige øvelser. Her er spejløvelsen efter min mening stadig dronningen over alle selvkærlighedsøvelser.

Det samme mente selvkærlighedens moder Louise Hay, som introducerede verden for spejløvelser for mange år siden. Og hun blev ved med at mene det lige indtil hun som plus 90-årig forlod planeten for et par år siden.

Den mest klassiske af alle spejløvelser er at stå foran et spejl, kigge mig selv dybt i øjnene og sige:

jeg elsker dig ianneia - jeg elsker dig virkelig ianneia - og livet elsker dig ianneia

Det påvirker os alle på et dybt plan. Og er langt fra en nem øvelse, fordi de fleste af os støder på en hel masse modstand. Men når vi bliver ved, så sker der mirakler.

Jeg anbefaler, at du f.eks. gentager denne spejløvelse, hver gang du har været på toilettet og står og vasker hænder. Så bliver det en integreret del af dit liv 6-8 gange dagligt. Og så vil du stille og roligt arbejde dig igennem modstanden, så du over tid begynder at åbne for den bløde, varme kærligheds-vibration i hjertet. Så det ikke bare er sindet, der styrer ordene, men så de begynder at komme fra hjertet, og du efterhånden mærker din kærlighed til dig selv. Det er et godt sted at komme.

Der er selvfølgelig mange andre øvelser, der er gode i din træning af selvkærlighedsmusklen, men spejløvelser er som sagt dronningen over dem alle.

Ændringerne i underbevidstheden laver du som regel bedst gennem meditationer. Her er der også mange forskellige, du kan vælge imellem.

Nogle af de mest virkningsfulde er meditationer, der er designet til at heale dit indre barn. For rigtig mange af de benspænd, vi alle har ift at praktisere ægte selvkærlighed, stammer fra barndomsoplevelser, hvor vi har været nødt til at lukke af til det bløde sted i hjertet for at overleve og komme igennem bestemte situationer. Gennem healingsmeditationer til dit indre barn får du stille og roligt åbnet op til hjertet igen, hvilket igen understøtter din evne til at mærke kærlighedsvibrationen.

Så når du beslutter dig for at starte træningen af din selvkærlighedsmuskel, så er triaden indsigt – øvelser - meditationer en kraftfuld cocktail.

Det er den cocktail du får i kurset Træn din Selvkærlighed, der som nævnt fås både som e-kursus og som LIVE-kurser. De næste LIVE-kurser finder sted i aug/sept i hhv Hvidovre og Nykøbing Sjælland.

Jeg ønsker dig rigtig god fornøjelse med træningen :-)

__________________________

Ianneia Livia Silke Meldgaard
spirituel lærer,coach og sangskriver
http://www.empoweryou.dk
http://www.anerkendendekommunikation.dk
http://www.ianneia.com

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Kursus i selvkærlighed - træn din selvkærligheds-muskel. Læs mere