Coaching - Kurser - Loven om Tiltrækning

Er du himlen eller er du vejret? Om dit store og lille Selv.

 

Når du er vejret:

Det stormer. Og regner. Alting kastes rundt i dit liv. Det virker som om, alt er kaos. Du er ved at gi' op. Tænker, at det alligevel ikke nytter noget med alt det selv-udviklings-arbejde.

Ingenting forandrer sig jo. Det bliver ved med at være de samme gamle mønstre der gentager sig. Det samme uvejr. Det samme ubehag. Den samme frygt. Så kan det også være lige meget med det hele...

Du får ondt af dig selv og/eller får lyst til at give andre skylden for din ulykke... Du går i overlevelses-mode og spiser en kage...

 

Når du er himlen: 

Det stormer. Og regner. Alting kastes rundt i dit liv. Det virker som om, alt er kaos. Du trækker vejret dybt og minder dig selv om at "al udvikling støjer". Ja, du er "still confused - but on a higher level".

Du ved, at det, du oplever lige nu, er en del af dit forandrings-arbejde. Eller måske rettere: et resultat af dit forandringsarbejde. Ja, det minder om de gamle mønstre, men der er nye aspekter i det.

Du har fået nye måder at reagere på livet. Du er blevet mere sensitiv over for det gamle. Du ser gaven i det - ser, at der er mening med galskaben. At det er fordi, der er kommet mere lys i dit system, at skidtet i krogene bliver så synligt (lissom om foråret).

Og du husker at sige TAK, for at få lov at se og mærke, hvad det er, der ikke svarer til dine nye vibrationer. Så du kan komme videre med at ændre det i dit liv som trænger til en justering...

DIT LILLE SELV OG DIT STORE SELV

I mit virke, hvor jeg hjælper mennesker med at tage kraften hjem til sig selv og komme i dybere kontakt med deres sjæl og deres livsformål, er et af mine vigtige redskaber det, som jeg kalder Kend dit lille selv og dit store selv.

I den forbindelse bruger jeg ofte det billede, at dit lille selv er vejret og dit store selv er himlen.

Jeg kan ikke huske, hvor jeg har det billede fra. Men jeg elsker det. For det forklarer så utroligt godt, synes jeg, hvad forskellen på vores lille selv og store selv egentlig er.

Lille selv og store selv er de dele af os, som vi også kan kalde for vores ego og vores højere selv.

Hvor egoet er som vejret, der stormer og suser og regner og lader sig rive med af al tumulten i livet. Urolig, omskiftelig og nogle gange utilregnelig. Som regel i overlevelses-mode, fordi det kæmper for at få sin plads i verden.

Og det højere selv er som himlen, der rolig og klar står bagved det hele og observerer. Fordi det ved, at universet grundlæggende er godt og kærligt og fyldt med overflod. Og at det derfor ikke behøver at kæmpe for sin plads, men kan tillade sig at se det hele lidt fra oven. Og undgå at blive opslugt af det, der sker i det lille selvs verden.

Billedet er helt klart, når vi f.eks. er oppe at flyve. Uanset hvor gråt og kedeligt vejret er, når vi letter, så kommer vi på et tidspunkt igennem alle skyerne og højt nok op til, at vi kan se den blå himmel. Ovenover det hele står den der altid - rolig og uforanderlig.

Det er et godt billede at huske på, når det stormer og suser i dit liv.

Hvis du har prøvet at meditere, kender du måske fornemmelsen af at trække dig lidt væk fra tankemylderet. Væk fra den indre dialog, der konstant kører i sindet. Det er ikke altid, det lykkes, selv om vi mediterer jævnligt. Men når det sker, er det magisk.

I nogle meditations-traditioner kalder man den den blå himmel for Vidnet. I andre for Observatøren. Og jeg kalder den altså for dit store Sslv.

Fordi det er en større del af dig. Faktisk en mere sand del af dig end dit lille selv. Selv om du i dit daglige liv - hvis du er som de fleste af os - har en tendens til at identificere dig fuldt og helt med dit lille selv og tro, at det er sandhenden om DIG.

ANSÆT DIT STORE SELV SOM REJSELEDER

Der er en ganske bestemt grund til, at det er vigtigt at kende de 2 dele af dig og skelne mellem, hvornår det er dit lille selv og dit store selv, der er på banen i forskellige situationer.

For enhver form for personlig udvikling, ikke mindst med et spirituelt perspektiv, vil altid foregå i bølger. Ofte oplever vi det som 2 skridt frem og ét tilbage.

Når du begiver dig ud på rejsen mod en dybere kontakt med din sjæl og dit livsformål, så vil du støde på modstand og udfordringer. Og det er netop, når modstanden og udfordringerne dukker op, det er utrolig vigtigt, at du har ansat dit store selv som rejseleder.

Hvis du ansætter dit lille selv som rejseleder, så kan du godt regne med, at projektet stopper, lige så snart, du møder den første storm eller den første stejle bjergskråning. Der bliver dit lille selv modløs og bange og vil meget hellere vende tilbage til det gamle.

Ud fra devisen "hellere 1 fugl i hånden end 10 på taget". Sådan fungerer dit lille selv. Det er lidt bange for forandring og er derfor hurtig til at give op.

Så når den første modstand melder sig - og tro mig, det gør den - så er det vigtigt, at du for det første ved, at du har mulighed for at flyve op gennem skyerne til den blå himmel og se det hele lidt fra oven. Så du undgår at blive fanget ind i de gamle frygt-baserede tanker.

Og for det andet er det vigtigt, at du kender både dit lille selv og dit store selv så godt, at du kan skelne mellem, hvornår det er den ene og den anden, der er på spil. Og så du bevidst kan vælge, hvilken del af dig, der skal have lov at bestemme dine reaktioner på det, du oplever.

For der er ingen tvivl om, at hvis du vil i dybere kontakt med dit livsformål - det som jeg kalder det liv din sjæl ønsker sig - så skal du ha dit store selv på banen. For dit store selv er i langt bedre kontakt med din sjæl og dermed med dit oprindelige ophav. Det fantastiske Kraft- og Kærlighedsfyldte væsen, du er inderst inde.

Vi kan også sige, at dit store selv repræsenterer dit fremtidige jeg, mens dit lille selv repræsenterer dit fortidige jeg.

Og den nye energi, der nu og fremover er tilgængelig for os her på Jorden, inviterer i den grad til, at vi mere og mere lever ud fra vores store selv. Hvor vi erkender, at vi selv er skabere af vores liv. Og begynder at forstå, hvordan skabelsesprocessen fungerer.

I modsætning til det lille selv, der i højere grad opfatter sig selv som offer for skæbnen.

Forskellen er om du kører med livet (store selv) eller livet kører med dig (lille selv).

Så du kan nok se, hvorfor det er vigtigt, at du får et godt kendskab til de 2 dele af dig. Så du ikke blindt og ubevidst kører rundt i det lille selvs usande programmer om, hvem du er og hvordan livet fungerer. Og stopper rejsen, når den første modstand melder sig.

Men så dit arbejde med at komme hjem til dig selv og hæve vibrationerne i hele dit system hviler på et godt og solidt fundament. Et fundament i god kontakt med dit store selv. Den del, der kender sandheden om dig og som kan se det hele lidt fra oven. Roligt som den blå himmel, der altid er der, bagved det hele. Også når det stormer og regner i dit liv. 

Jeg ønsker dig rigtig god fornøjelse med at lære de 2 dele af dig at kende.

 

__________________________

Ianneia Livia Silke Meldgaard
spirituel lærer,coach og sangskriver
http://www.empoweryou.dk
http://www.anerkendendekommunikation.dk
http://www.ianneia.com

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Ego og det Højere Selv. Lær dem at kende. Læs mere