Psykoterapi og coaching af dit indre barn i København

Kender du til…

Følelse af utilstrækkelighed

Flere og flere mennesker ønsker at genetablere og heale kontakten med deres indre barn eller de dele af personligheden, man har taget afstand fra, eller måske endda helt har adskilt sig fra.

De fleste oplever at disse fortrængte sider både styrer og forgifter ens liv. Får os til at reagere og udtrykke os stik modsat af det vi ønsker eller får os til at føle os utilstrækkelige, usikre, at vi altid skal være den stærke eller ikke tør vise andre, hvem man er eller hvor ens grænser går.

Håbet om at blive elsket og respekteret

Det sårede indre barn er det barn, der ikke er blevet respekteret, værdsat, set og hørt som lille. Det barn, der er blevet påduttet, at det tænker eller føler forkert. Eller måske endda er blevet misbrugt såvel psykisk, fysisk som følelsesmæssigt. 

Et barn som tvivler på sin egen værdifuldhed, føler sig ensom og angst og for at overleve, afskærer det sig til sidst fra dets sande jeg og lever derfra videre i et ”falskt jeg” i håbet om at blive elsket og respekteret.

 

Fysisk som psykiske forsvar

For at undgå at mærke følelserne, danner vi mennesker et fysisk forsvari form af et muskelpanser, så vi ikke længere mærker f.eks. smerte, tab, vrede eller ensomhed. 

Vi danner også et psykisk beskyttelseslag, som består af strategier og reaktioner såsom vrede, afmagt, dét at give andre skylden, eller roller som altid at skulle være den stærke eller den dygtige, være tyran, redder eller offer.

Vi kompenserer ved at lave overlevelsesstrategier og disse er mangfoldige bl.a.: konstant travlhed, overspisning, søde-trang, adspredelse/underholdning, at skulle redde andre i stedet for at mærke/tage ansvar for egne behov eller afhængighed af anerkendelse og accept udefra, piller, alkohol eller stimulerende stoffer. 

 

Hvis disse ord giver resonans i dig, så kan du læse mere her på Levlykkeligt under mit speciale.

Og du kan se indhold og dato for næste kursus her 

__________________________

Kasha Hansen
Psykoterapeut (MPF), NLP træner, ID-Life Coach, Stress Coach & MFN-Instruktør
https://www.terapidervirker.dk

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Følelse af utilstrækkelighed. Læs mere