Psykoterapi og coaching af dit indre barn i København

Hvorfor er det vigtigt at iagttage vores tanker?

I dette indæg vil jeg gerne fortælle videre omkring det her med tankerne, og hvorfor det er så vigtigt at kunne iagttage dem? Hvad kan det give os at mestre denne kunst?

For mig at se, kan det give os utrolig meget frihed og fredfyldthed, hvis vi kan begynde at iagttage vores tanker. Hvis vi kan begynde at have lidt distance til dem, så vi ikke hele tiden er fanget og påvirket af vores tankemylder. For rigtig mange mennesker styrer de vores følelser - og vores følelser styrer vores humør og vores følelse af, hvem vi er. Om vi er et værdifuldt menneske, eller om vi ikke er et værdifuldt menneske. På den måde er vi totalt influeret af vores tanker.

Du kender det sikkert. Dine tanker kan stresse dig, bekymre dig, give dig håb, gøre dig glad eller vred, tilfreds eller utilfreds. De påvirker dig konstant. Også når du ikke lige er bevidst om det.

Vi kan selvfølgelig arbejde med vores tanker, men vi kan på en måde også begynde at undersøge dem. Vi kan begynde at iagttage tankerne ligesom skyer på en himmel. Selve himlen er ikke påvirket af om der er skyer, solskin eller tordenvejr. Himlen er stadig bare himlen. Det er dét, vi kan opdage.

Når vi ikke er bevidste om vores tanker, så styrer de os fra morgen til aften, uden at vi er bevidste om, hvorfor vi reagerer, som vi gør. 

Hvis du kan begynde at iagttage dine tanker, så kan du også begynde at se, at tankerne er sat sammen i en masse tankerækker og at der er nogle mønstre i det. Du kan begynde at se og følge tankerækkerne så du ikke bliver overvældet af dem. Så du bliver mere opmærksom på det og ikke så let bliver hvirvlet ind i dit tankemylder.

I denne video taler jeg lidt om, hvordan dine tanker og dit selvværd hænger sammen og hvordan du kan blive bedre til at iagttage dine tanker. Se videoen her.

Hvis mine tanker for eksempel fortæller mig, at andre mennesker ikke kan lide mig eller at her skal jeg være den stærke, jamen så vil jeg selvfølgelig reagere ud fra mine tanker.  Hvis jeg tror på dem, kan jeg f.eks. gå hen til nogle mennesker med en indre følelse af, at jeg ikke er god nok. At de ikke kan lide mig eller bare at her skal jeg præstere noget særligt. Her skal jeg være sådan og sådan for at blive accepteret ect ect - og det vil sige, at jeg ikke er fri til at være mig selv. 

Det vil sige, at min tanker styrer, hvordan jeg er. De styrer f.eks. om jeg ringer til nogen eller ikke ringer til nogen. De styrer, om jeg søger mit ønskejob eller ikke søger det. De styrer, om jeg tror på, at jeg kan få det ønskejob eller ikke kan få det.

Prøv at lægge mærke til dine tanker og undersøg, hvordan de påvirker dit humør, din krop, dine følelser og din adfærd? 

Hvis du ønsker hjælp til at få øje på dine tankemønstre, tilbyder jeg en gratis afklaringssession, der kan give dig nogle indsigter og redskaber, du kan arbejde videre med.

Interesseret i at arbejde med dig selv og din tanker? 

Jeg har stadig få ledige pladser tilbage på mit kommende kursus "Kom tættere på dig selv".

Kurset handler om at se fortiden i øjnene, så du kan komme tættere på dig selv.

På dette kursus ser vi tilbage i fortiden og kigger på, hvordan vi hver især har lært at tilpasse os livet. Som regel er det enten ved at klare os selv, sørge for de andres behov eller holde os selv tilbage – ofte af frygt for at blive afvist eller forladt eller i håbet om at blive set, hørt og elsket.

Kurset består af en række oplæg, specifikke øvelser, guidede rejser og processer. På kurset vil du få en masse redskaber som du tager med dig, så du kan fortsætte med at skabe mere selvaccept og møde dig selv på en mere kærlig måde – også efter kurset.

__________________________

Kasha Hansen - Mere end 35 års erfaring
Psykoterapeut (MPF), SE-Traume terapi, Coaching og samtale terapi, NLP træner, ID-Life Coach, Stress Coach & MFN-Instruktør
https://www.terapidervirker.dk

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Psykoterapeut i Charlottenlund: Hvorfor er det vigtigt at iagttage vores tanker?