Psykoterapi og coaching af dit indre barn i København

Hvordan du kommer videre efter trafikuheld, piskesmæld og andre ulykker

Har du mange symptomer som fysiske smerter eller irrationel angst, stress eller følelsesmæssig ubalance, kan det være et uforløst traume efter et trafikuheld, hjernerystelse eller andre ulykker, som stadig påvirker dig i dagligdagen.

Efter enhver overvældende hændelse, såsom et trafikuheld, traume eller andre ulykker kommer vi automatisk i en tilstand af chok  og overlevelses-modus, som skal beskytte os mod fysisk og psykisk smerte.

Normalt vil denne tilstand af chok og overlevelses reaktion forsvinde forholdsvis hurtigt og vi vender tilbage til vores almindelige tilstand/ dagsbevidsthed og kan fortsætte vores liv og gøren, som vi plejer uden nogen form for mén.

Desværre forholder det sig ikke altid sådan, og rigtig mange mennesker udvikler både fysiske og psykiske symptomer, som ikke umiddelbart synes at have nogen forbindelse til ulykken og som der derfor ikke er stor forståelse for.

At blive stemplet som hypokonder eller hysterisk
Mange læger og andre professionelle forstår ikke at de mange skiftende symptomer kan føres tilbage til nervesystemets sunde overlevelses reaktioner under selve ulykken og man stemples nemt som hypokonder, hysterisk eller det der er værre. Og når vores retssystem og forsikringsselskaber heller ikke forstår forbindelsen mellem ulykken og de mange symptomer, ja så kan man som den forulykkede nemt komme til at føle sig forvirret, hjælpeløs eller skamfuld.

Min egen smertefulde erfaring
Jeg ved af erfaring, hvor smertefuldt det er ikke at blive taget alvorligt af diverse læger og neurologer, når jeg beskrev de mange følgesymptomer efter min bilulykke for nu 5 år siden.

Der blev sat spørgsmålstegn ved om de symptomer, jeg oplevede og beskrev, overhovedet havde noget at gøre med ulykken og det var både skamfuldt og deprimerende ikke at blive troet på, da jeg selv vidste, at det ikke var noget jeg bildte mig ind og at jeg ikke kendte til disse symptomer før efter ulykken. 

At blive sat ud af spil
Jeg oplevede, at jeg blev sat helt ud af spil. At jeg ikke længere kunne klare mit job og almindelige dagligdags ting. At jeg blev svimmel, gråd-labil og i følelsesmæssig ubalance uden tilsyneladende grund. At mit nervesystem blev ”flosset” og ængsteligt eller oprevet ved de mindste ting. Jeg kunne ikke længere fokusere og koncentrere, fik søvnforstyrrelser, blev lyd- og lysoverfølsom og havde konstante rygsmerter og hovedpiner for bare at nævne nogle af de mange skiftende symptomer. Det var kort sagt et helvede!

Andre symptomer
Andre kan opleve symptomer som angst, skyld, depression, vredesudbrud, fordøjelsesbesvær, smerter som konstant flytter sig i kroppen, nedsat sexlyst og en vedvarende og urationel følelse af rastløshed og stress og en ”skullen være på vagt” og derved  ikke kunne slappe af og finde den nødvendige ro og hvile, som er nødvendigt for et velfungerende og optimalt liv.

Helbredelse og lindring af de smertelige tilstande
Jeg har haft mange klienter som har været opgivet af systemet og blot fået at vide, at de måtte lære at leve med diverse symptomer, men som er kommet helt eller delvis ud af de fysiske og følelsesmæssige følgesymptomer efter en ulykke eller anden form for traumatisk hændelse.

Ved at arbejde med nervesystemet og være uddannet indenfor Peter A. Levines chock- og traumeterapi, SE -Somatisk Erfaringsproces, er det muligt på en nænsom, men effektiv måde at lindre og forløse kroppen for den overlevelses energi, som forårsager de mange fysiske som psykiske symptomer - selv mange år efter ulykken.

Jeg søgte selv mange former for både traditionel og mere alternative former for behandling og fik også en del hjælp og lindring undervejs. Men det var først, da jeg vha. SE- Traume Healing, som er specielt udformet til at arbejde med forløsning af traumer og stress, fik bearbejdet de chok og traumer, som stadig var indkapslet i kroppen, at jeg oplevede helbredelsen for alvor begyndte at sætte ind.

Det er muligt at forkorte ens sygdomsforløb
Min erfaring er, at hvis man kombinerer andre former for behandling med SE- Traume-Healing, så vil man forkorte sin sygdomsperiode eller sine følgesymptomer væsentligt og langt hurtigere finde lindring og samtidig få øget sin oplevelse af balance og velvære.

Ofte genaktiveres stresslignende tilstande og gamle uheld eller traumer ved en nutidig ulykke og derfor er det vigtigt at få forløst og bearbejdet traumet på en nænsom og rolig måde, så man ikke re-aktiverer traumet og derved forværrer ens situation, men tværtimod oplever, at man bliver mere og mere ressourcefyldt, modstandsdygtig og igen kan klare en udfordrende hverdag.

Retning og forløsning
Jeg ved og hører ofte, at rigtig mange mennesker med piskesmæld, hjernerystelse og andre lidelser efter trafik- eller andre ulykker, har fået kroniske og uforklarlige smerter og symptomer, som begrænser og nedsætter deres livskvalitet.
Jeg møder også mennesker der ikke vil opgive håbet og vedvarende søger alle mulige former for behandling, og så desværre oplever, at smerterne og symptomerne ikke forsvinder, selv med mange behandlinger.

Jeg tror 100% på at erfaringerne fra min egen søgen efter helbredelse og mine erfaringer efter bilulykken og det resulterende piskesmæld, kan være med til at forkorte følgevirkningerne af enhver ulykke eller traume, som har nutidige begrænsninger for den enkelte, og jeg håber at denne artikel kan bidrage med at finde retning, genkendelighed og forløsning.

Du er hjertelig velkommen til at kontakte mig.

Kærlig hilsen Kasha

__________________________

Kasha Hansen
Psykoterapeut (MPF), NLP træner, ID-Life Coach, Stress Coach & MFN-Instruktør
https://www.terapidervirker.dk

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Piskesmæld og hjernerystelse. Sådan kommer du videre, chok, traume, overlevelse, hypokonder