Coach Stresscoach Aarhus og Randers

Søvnløshed og andre Nytårsforsætter

Her er 20 nytårsforsæt, jeg vil være opmærksom på:

1.   Lad dig inspirere, tag hvad du kan bruge og smid resten væk. (også i denne blog)

2.   Tro på livet er godt, og er til for at vise dig vejen, selvom dens sprog, kan være at vælte dig omkuld gang på gang. Men selve livet har ikke Konsonanter og Vokaler til brug, som vi mennesker har, derfor bruger den et andet sprog. 

3.   Ha’ modet til at holde fast i at være autentisk. Også selvom du vil blive stemplet og kategoriseret af andre, til noget du helst vil være foruden. Det er deres ego, som enten udviser angst for at selv at falde ud fra flokken og derved dø, eller deres ego, som selv mangler indsigt. 

Helt basalt er vi flokdyr, som derved overlever i flok. Derfor vil vores instinkt forsøge at passe ind i flokken, for ikke at blive udstødt og derved dø. Det er derfor at det, i nogle tilfælde, kan være så angstprovokerende at stå ved sig selv og sine følelser, selvom det burde være den mest naturlige ting i livet. Er det ikke ofte det råd, vi selv vil give til vores børn i svære situationer?

4.    Gør du hvad du tror andre vil have dig til at gøre, vil livet på et eller anden måde forsøge at råbe dig op. Lidt på samme måde som en kantstribe på motorvejen gør det, når du er på vej ud i rabatten. Det er det samme når du får en stressreaktion. Vær taknemmelig over at du besidder et system der kan lokalisere at der er noget galt. 

5.    Nyd at du er et flokdyr. Nyd din flok. Du overlever, hvis flokken ikke kan rumme dig.

6.    Øv’ at være ”autentisk” i pressede situationer. Det betyder ikke, at du skal stå og virke træt og uoplagt foran en masse mennesker, selvom du i virkeligheden er det. Men derimod vide, hvordan du kan være en god udgave af dig selv, selv under pres. Vi spejler hinanden, så hvorfor spejle ens egen nervøsitet, træthed eller lignende ud til en masse mennesker, når man gerne vil have noget positivt tilbage.   

7.    Aldrig blive en hovedløs ukritisk soldat inden for en mirakelløsning eller en ny ”trend-NEJ!-sigende-moderne-selvudviklings-tendens”. Siger du NEJ til noget siger du JA! til noget andet. Altid!

At ukritisk at sige mere NEJ, er ikke en sport. 

8.    Respekterer naturen! Det er den krop, som du lever på. Den er levende, og vil gerne kommunikere med dig. Den vil danse med dig. Elsk den! og lær dens sprog.

9.    Jeg vil forsat spore og være opmærksom på, mine egne overbevisninger, og coache mig selv og sørge for de ikke producere dårlig livskvalitet for mig eller andre.

10. Nyd når du ikke kan sove. Alt for mange af os, ligger og ærgrer os og banker os selv i hovedet over, vi ikke kan sove. Vi tænker på hvor dårlig den kommende dag vil komme til at blive. Helt ærligt!!! Spild af tid. Til hvad gavn? Hvor er det tåbeligt! På et tidspunkt falder kroppen i søvn, du kommer aldrig til at vide helt præcist hvornår. 

Prøv først nogle ”falde-til-ro” vejrtrækningsteknikker. Virker det ikke, så er det fordi du ikke vil kunne falde i søvn foreløbig. Udnyt derfor roen om natten til at være i kontakt med dig selv. Lav en god kop nat-te eller varm mælk med honning og en lille skvat rom i. Find din bedste bog frem. Dæmp belysningen, så det kun er dig og en læselampe/Stearinlys (i beskyttet glas, hvis du skulle falde i søvn ;-)). En udluftning, et tæppe og en god lydbog, er også et fantastisk sovemiddel. Dagen bliver som den bliver. Du kan sagtens få en god dag, selvom din nattesøvn ikke virkede for en stund. 

11. Se at ubalance er et forsøg på at justere dig ind på rette spor. Det er vores opgave at finde sporet. 

12. Lad vær med at tro verden går under i morgen. Det gør den ikke. Men pressen vil ofte gerne få det til at fremstå sådan. De fanger vores interesse til at se fjernsyn, købe aviser, livsforsikringer, tyverialarmer, køre vores børn 1 km til håndbold (hvis nu der skulle komme en Killer Clown!) m.m. 

Ja. Der sker også forfærdelige ting, og det har der altid gjort. Men verden er også blevet et bedre sted! Hvis vi havde givet folk en smartphone og et internet i middelalderen eller for 100 år siden, var det heller ikke kønne billeder, som vil blive delt tvært imod.  Stol på at det gode bliver arbejdet på hver dag. 

13. Denne her er for egen regning: Jeg mener en af vores allerstørste terrorister i verden, er den journalistik, der laver støj i vores sind. Især i en tid, hvor medierne kæmper for overlevelse og berettigelse som aldrig før. Den er ofte i dens sort/hvide syn på situationer og overdramatisering, med til at skabe den kollektive bevidsthed, som er med til at splitte verdenen fra hinanden. Det er ofte dem som terroristerne vil kommunikere til, så bomben i virkeligheden sprænger i artiklen/nyhedsindslaget selvom det skete på et tæt befolket julemarked. Derudover har pressen og politikerne nogle gange også et lyssky samarbejde.

14. Du er ikke dine tanker. Se på dem selektivt. Vær opmærksom på hvilken livskvalitet de giver de dig.

15. Dyrk humor.

16. Dyrk en form for sport

17. Gør alt med attitude, også dine fejl.

18. Bliv ved med at finde og se på en masse ting, du kan være taknemmelig for.

19. Spis af livet!

20. Spis op!

Mvh. Jakob Panduro

Dette blogindlæg blev udvalgt af Levlykkeligt's samarbejdspartner Magasinet Psykologi som vælger et nyt indlæg fra Levlykkeligt hver uge til deres facebook fanpage og et om måneden til deres trykte magasin. 

__________________________

Jakob Panduro, Coach i Aarhus
http://coachandcare.dk

 

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Søvnløshed og andre Nytårsforsætter