Coach Stresscoach Aarhus og Randers

Kan en stresscoach blive stresset?

Kan en stresscoach blive stresset?

JA! en stresscoach kan skam også blive stresset.

Der er perioder, hvor der er mange ting, der bare skal ordnes, og pludselig dukker der nye og uventede ting og muligheder op, der også skal holdes styr på.

Men selv om der så dukker nogle signaler op (selvfølgelig på altid på et ubelejligt tidspunkt), kan der alligevel liiiige være nogle vigtige ting, der skal ordnes.

Men jeg ved, når jeg er begyndt at overskride min grænse.

Når stressede personer er på denne grænse, er det ofte ikke nok at ligge sig på sofaen og se tv en hel weekend, ej heller tage med hele familien på charterferie. Man bliver nødt til at gøre noget proaktivt for at åbne op for de hormoner, der skal hjælpe en, og lukke for de hormoner, som får kroppen  og nervesystemet til at køre i overgear.

Så ud af 1000, er det råd nok oppe i top 3, og måske nr. 1 af dem alle. Men det er selvfølgelig vigtigt at se tingene i en sammenhæng.

Har vores nervesystem kørt som et godstog i fuldfart i for lang tid, er det ikke nok at hive i den sædvanlige bremse. Der skal en kraftigere og mere effektiv bremse til for at stoppe toget, der er ved at løbe helt løbsk og køre af sporet.

Hvilke proaktive tiltag skal der så til for at bremsen virker?

Mine metoder er bl.a. at Tage ud at fiske, Vinterbade, Læse og tegne med mine børn, Går en tur et nyt sted jeg ikke har været før, Kaster lidt penge efter en omgang massage, Går i et Spabad/sauna. Læser skønlitteratur og tager en lur bagefter. Slukker fjernsynet og lukker computeren og nyder nærværet med dem jeg holder af.

Dette er nogle proaktive ting, der hurtigt får mit parasympatiske nervesystem (bremsen) til at blive aktiveret. Det er med til at bremse godstoget, der er ved at løbe løbsk med stress.

Disse ting er nogle ting, der virker for mig. Vi har alle vores egne unikke ting der skaber ro for os, her er det vigtigt at de er tilpasset en selv. Tag f.eks heller ud at spille golf, hvis du ikke vil fiske, men elsker golf, eller ro i kajak, dyrk mindfullness eller læg et puslespil osv..

Men de mest effektive ting, er dem, som bevæger sig roligt, og giver meget nærvær. Derfor gå hellere en tur i skoven og få åbnet op for sanserne, end at køre mountainbike med naboen, løbe på tid, eller tage ud på en cafe med vennerne/veninderne en fredag aften, hvor der er propfyld med larm og mange mennesker. Det er udemærket ting at gøre, men er formålet at bremse stressen, så er disse ting ikke det din hjerne har mest brug for, men derimod RO! OG MED SANSERNE ÅBNE.

Jakob Panduro

Coach and care

Personlig Coaching og Stresscoaching

 

__________________________

Jakob Panduro, Coach i Aarhus
http://coachandcare.dk

 

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Kan en stresscoach blive stresset? Få svaret her