Coach Stresscoach Aarhus og Randers

Dit fulde potentiale - men hvad er det egentligt?

”Få åbnet op for dit fulde potentiale”, skriver mange Coaches. Men hvad betyder det egenligt? Hvordan føles det? Er jeg ikke god nok som jeg er nu? Eller er det bare nogle luftige ord, der skal give Coachen kunder i butikken? Og hvad skal jeg bruge det til?

Der er mange spørgsmål, der kan trænge sig på både bevidst og ubevidst, når man læser om at få frigjort sit fulde potentiale.

Jeg vil her prøve at komme ind på det.

Lad mig først komme ind på hvad, der er med til at skabe din identitet. Det kan for eksempel være andre personers mening om os, ting vi har lært som børn, oplevelser vi har haft, de valg vi har gjort i løbet af vores liv, traumer vi har oplevet, vores kultur, vores race, vores alder, vores økonomiske baggrund, vores niveau af uddannelse, religion, vores køn m.m.

Alt dette er med til at bidrage til et billede af hvem vi er. Man kan sige det er den historie du har skrevet om dig selv og altid tager med dig. Dvs. det er med til at opbygge et billede af dig selv som du ubevidst begynder at identificerer dig med.

Mange mennesker går og tror at alle disse oplevelser og tanker samlet skaber din identitet.

Men her handler det mere om energi.

Potentialet har altid været der, men er blevet bedøvet eller overset via drænelse af din energi, og der er mange ting i livet, som kan stjæle din energi.

Det som er interessant er at undersøge, hvor der er et læk. Hvad er det, der med til at fjerne din energi frem for at bidrage til den.

Oftest lægger der mange læk af energi gemt i vores indre dialog med os selv, vores overbevisninger samt vores automatiske handle og tankemønstre.

 

Mange af os går rundt med hver vores etiketter.

En etikette duhar sat på dig selv kunne f.eks. være, at du som barn, var den lidt klodsede type, den uheldige type, eller det sorte får, og fået det at vide fra andre, eller du har fået følelsen af det. Det kan også være mere positive ting, som den gode atlet, den matematiske intelligente eller det musikalske barn.

Det kan have både positive og negative udfald. Fedt at være set som den musikalske, men mindre fedt, når man flytter ind til byen og ser mange andre opleves som endnu mere musikalske. Det kan nemt føre til lavtselvværd.

Jo flere gange vi bevidst og ubevidst høre disse historier, begynder vi også at tro på dem. Ja, også selvom de er sat på os af andre. 

Tager vi dem ubevidst ind i det billede vi maler af os selv, bliver de også en del af os og derved også en del af vores liv.

Dem som er forældre, kan sikkert huske at under gravidliteten, så man mange flere babyer og barnevogne inde i byen end før.

På samme måde vil man også lægge mærke til, og derved tiltrække, de negative oplevelser i ens liv.

Siger du f.eks. til dig selv ”Jeg er altid uheldig” så vil du opleve mere uheld. ”Jeg er jo ikke noget værd” ligeledes tiltrækker alle de oplevelser, som kan bekræfte dette.

Ligesom vi oftest har nemmere ved at huske alle de røde Lyskurve end de grønne, når vi kører i bil.

Alt dette er kun etiketter, som du sætter på den person som du er, og det liv du har og derved din identitet.

Men dette kan der ændres på.

 

Den rigtige løsning på energi-lækket, har vi i virkeligheden inde i os selv, men vi har ofte brug for hjælp for at finde nøglen til den dør, som er smækket i foran løsningen.

Læk af vores energi kan være en ret dominerende faktor i vores liv. Det kan være med til at vi identificere os med den. Det er noget, som kan begrænse os, holde os tilbage, tale ned til os og ødelægge det glade uforbeholdende barn som du var engang.

Læren om at kunne se hele maskineriet dvs., hvordan læk af energi kan virke og dominere i dig, kan virkelig være en øjenåbner for din identitet og være et effektivt redskab til, hvordan du gerne vil skrive videre på din historie om dig selv. Det er her potentialet (som altid har været der) åbner sig og du vil blive mere bevidst, glad og positiv i dine handlinger og dit liv. Det giver selvværd og åbner op for dit Fulde potentiale.

 

 

 

 

 

 

__________________________

Jakob Panduro, Coach i Aarhus
http://coachandcare.dk

 

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Dit fulde potentiale - men hvad er det egentligt? Læs mere