Coach og Mentor Helle Laursen

Fri for følelser der styrer - sådan får du følelsesmæssig frihed

Når du er følelsesmæssig fri, er du ikke fri for følelser, men du vælger bevidst hvordan du reagerer på de følelser du oplever.

Derved er du meget mere fri.

Og mere  vågen’ og bevidst, og så kan du reelt være der for andre, fordi dit ego ikke kommer i vejen så ofte.

Når der snakkes om hvordan selvudvikling kan gøre os m-e-r-e egoistiske, er det kun når vi bruger selvudvikling til at kæmpe for at få mere, blive mere, være mere eller være en anden end vi egentlig er. Og det kan vi sagtens bruge selvudvikling til! OG JA,  vi kan godt glemme vores udsyn til resten af verden når vi i lang tid kæmper for at være mere og andet selv. I perioder kan det være nødvendigt.

Men al sand selvudvikling, handler faktisk om at få et b-l-ø-d-e-r-e ego. Om at være mere mig, men kun så jeg kan være mere for dig! Og ofte er dét at inkludere mig selv og mine oplevelser netop det der skal til, for at jeg kan komme ud af reaktionerne, ud af de fastkørte riller, og komme derhen hvor jeg kan se både mig selv og dig som mennesker. Mennesker der grundlæggende bare ønsker at være glade og fri for smerte. Se vores fælleshed.

Og det blødere ego? Det kommer ikke af at undgå det jeg oplever! Aldrig! Det kommer ikke af k-u-n at ville have fokus på de andre. Det kommer ikke af at være opofrende.

Blødere ego kommer snarere af at kunne inkludere mig selv, opdage hvad er sker og hvordan jeg reagerer – og at kunne rumme det s-a-m-t-i-d-i-g med at jeg overvejer hvordan jeg vil reagere. Dét kræver bevidsthed. Det kræver opmærksomhed.

Det er det der kan kaldes af blive følelsesmæssig fri. Som ikke handler om at være fri for følelser, men om at være fri for at blive styret af følelser.

Når vi har den vågne bevidsthed, når vi træner det fleksible og blødere ego, så kan vi to afgørende ting: vi kan leve med et åbent hjerte og vi kan undgå at blive fanget og styret af vores gamle tanke- og handlemønstre.

Først i den situation kan vi reelt gøre en forskel for andre. Først da har vi bevidsthed og dybde og jordforbindelse nok til at kunne være der for andre. Fordi vi da har modet til at opdage alle vores egne fælder og mønstre og samtidig bevidstheden til at vælge hvad vi gør og siger.

Et blødt ego er sand udvikling. Det smitter og viser vejen for andre. Det kan rumme vores egne og andres følelser, uden at blive fanget. Dét er følelsesmæssig frihed.

Vil du lære mere om at blive følelsesmæssig fri? Se her http://nordic-msc.dk/find-indre-ro-styrke/

mvh

Helle Laursen

 

__________________________

Helle Laursen, Coach og Mentor samt grundlægger af Nordic Compassion
Se mere på: https://nordic-compassion.dk

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Fri for følelser der styrer? Læs mere