Coach og Mentor Helle Laursen

Ødelæg ikke dit liv - bliv mere følsom og sårbar

Når vi føler for meget eller for dybt, eller når følelser overvælder os, så lukker vi ned. Fordi vi mister overbilkket, kontrollen eller føler os svage, sårbare, forkerte.

Vi kommer let til det. Så spørgsmålet er mere om du opdager det? Hvor i hverdagen lukker du ned?

Måske glemmer du at fortælle din familie at du holder af dem. Måske du glemmer at mærke hvad der gør dig selv glad? Måske du glemmer at danse til musikken en almindelig torsdag eftermiddag, eller at nye kaffen eller at søge det nye job - bare fordi.

Vi kan kun glædes over noget eller nogen, når vi lader os selv være sårbare. Det ER sårbart at være glad. Fordi alt tydeligt står så skrøbeligt, lige pludselig. Vi kan ikke være glade, lykkelige, have nære relationer uden at være sårbare. Vi kan ikke skabe nyt eller komme på sjove ideer eller tænke ud af boksen uden at være sårbar.

At være ok med vores sårbarhed, er måske den vigtigste skridt mod et mere fuldt levet liv. Et mere helhjertet liv. Et mere skabende og nytænkende liv.

Men det kan føles svagt eller ubehageligt at være sårbare.

Derfor lukker vi ned. Gør os selv mindre følsomme. Fordi vi ikke orker mærke sårbarheden og svagheden og ubehaget ved altings flygtighed.

Men.

Det. Ødelægger. Dig.

Derfor ødelægger du dig selv, ved at blive mindre følsom!

Når vi lukker ned, så kan vi ikke beslutte kun at lukke ned for det ubehagelige. (Det tror vores sind, ja, men det kan vi ikke)

Når vi lukket ned, så lukker vi ned for alle følelser.

Derfor bliver det også sværere at mærke glæden, overskuddet, energien. Kærligheden og nærheden og længslen. Modet og styrken og alt det indeni der gerne vil udtrykkes.

Når du lukker ned for nogle følelser lukker du ned for alle følelser.

Du mister intensiteten i dit liv. Du mister dybden i dit liv.

Du mister gnisten. Og Glæden. Og evnen til at mærke dig selv og andre og solskinnet på næsen og duften af græs i sommervinden.

Det har store konsekevnser! På den grimme måde. Vi mister evne til at mærke at vi er i live og alt det gode vi oplever. Vi mister taknemmeligheden. Og glæden.

So what to do?

Øg din robusthed og din evne til at mærke dig selv i stedet. Så øger du følsomheden, empatien og undgår at lukke ned.

Så hvad betyder det at være mere robust?

Det betyder at kunne opdage hvad du oplever. Sådan helt råt for usødet. S-a-m-t-i-d-i-g med at du tager vare på dig selv.

Det træner man med Mindful Self Compassion. Eller medfølelse. Det er slet ikke blødt og blødsødent, men tværtimod en meget kraftig styrke at kunne møde alt det der bliver overvældende,  svagt eller sårbart med medfølelse.

Så er det ikke længere modsætninger at være sårbar og være stærk.

Begge dele af nødvendige dele af det at være menneske. De skal være der samtidigt. Fordi konsekvenserne af at undgå dele af din menneskelige oplevelse er for store!

Træn din evne til at være robust og medfølende. Du bliver mere menneskelig. På den gode måde.

mvh

Helle Laursen

 

__________________________

Helle Laursen, Coach og Mentor samt grundlægger af Nordic Compassion
Se mere på: https://nordic-compassion.dk

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Følsomhed og sårbarhed er vejen frem? Læs hvorfor