Coach Stresscoach Aarhus og Randers

Hvordan du åbner op for dine ressourcer

Kender du det, når du stå og skal tage et valg af en eller anden art, føler du dig blokeret i dine tanker?

Du udskyder valget og det føles som om, at dine tanker bare kører i ring uden at komme videre.

Det kan også være, der er noget du er utilfreds med i din tilværelse, som du føler at du hænger fast i og hæmmer dig i at få det liv du virkelig ønsker?

Så er her noget interessant.

3% af vores hjerne, bruger vi på vores bevidste tænkning. Dvs. alt det, som vi bevidst ved og tænker og reagere på.

Resten 97%, er i vores underbevidsthed. Det er derfra, vores autonomiske og automatiske tanker styre dig i dine daglige gøremål og dine vaner. Du tænker ikke hvordan du gør, du gør det bare ubevidst.

Forstil dig det er lige som i et cockpit på en flyver, hvor der er en autopilotknap, som du konstant tænder og slukker for. Mange gange kører vores liv på autopilot, og vi begynder at tro på som en lov, at det er sådan verden ér, og det kan der ikke laves om på.

Men pas på her! -  fordi din underbevidsthed lytter. Den suger alt den information den får fra bevidstheden til sig.

Ser du alle forhindringerne og dømmer du dit liv , så tror din tro væbner ”underbevidstheden” også fuldt og fast på det er sandhed. Den støtter dig hermed i det, og danner vanemønstre, som du automatisk følger på din autopilot.

MEN vores underbevidsthed har ingen begrænsninger, og kender ikke til positivt og negativtænkning. Får den informationer om en positiv forandring og nye mål, der vil nås realistisk eller ej, så danner den helt automatisk også nye vaner for dig.

Så underbevidstheden tilstand er meget afgørende for dig.

Et eksempel på hvordan bevidstheden og underbevidstheden kan samarbejde på og derved opnå et godt resultat for dig, - er at lege med tanken om: ”Når du har nået dit mål – din drøm – hvordan ser livet omgivelserne så ud?”....”Hvad oplever du?”…..”Hvad gør det ved dig?”......”Hvor meget fra 1-10 ønsker du denne forandring?”.....”Hvor meget fra 1-10 VIL du denne forandring?” ”Hvad har du brug for for at nå dit mål?”....”Hvad kunne understøtte dig?”.....”Hvad skal den første dominobrik bestå af på vejen mod drømmen?”....”Hvad har du brug for når du møder modstand på vejen?”.....

Ved at lytte til - og ikke begrave den indre kritikker og offerrolle, kan der åbnes op for en ny energi! F.eks. oplever du den indre kritiker fortæller dig: ”Men der er jo ikke realistisk!” – eller ”det kan man jo ikke bare!” –er det lig’ med en modstand! Men i stedet for at undertrykke modstanden så lyt til den. Spørg den: ”Hvad vil den?” ”Hvad vil den beskytte dig imod?” ”Hvad har den brugfor?” ”Hvad vil den gerne fortælle dig, du skal have med på din rejse mod drømmen?” Fortæl den at du lytter, og er taknemlig for at den er der, og den kan have en vigtig rolle for dig. -  Men at det er dig, der tager beslutningen, da du er på en rejse mod din drøm.

Alle dine personlighedsdele er med når, du når i mål. Den indre kritiker, din offerrolle, det indre barn, manageren, entusiasten og alle de andre familiemedlemmer. De er alle en del af dig, som én stor familie. En familie, hvor alle har en mening, og vil gerne lyttes til og respekteres. Men det er DIG der er ”Kaptajnen på skibet og bestemmer retningen”.

4 gode råd til at imødekomme din modstand:

1. Mod din modstand med ydmyghed og tillid til, at den vil fortælle dig noget godt, også selvom den kan kommunikere lidt ”kejtet”.

2. Vær specifik. Hvad er det præcis din underbevidsthed vil fortælle dig. Få detaljer…. Frygt?

3. Lav et løfte med dig selv om, at du vil, og har fortjent målet.

4. Arbejd MED din underbevidsthed frem for i mod den.

 

 

Jakob Panduro
Coach and care

Coach i Aarhus

 

 

__________________________

Jakob Panduro, Coach i Aarhus
http://coachandcare.dk

 

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Utilfreds med i din tilværelse - så prøv disse fire råd