Coach Stresscoach Aarhus og Randers

Der er noget galt med stressbehandlingen i DK

Der er noget galt i stressbehandlingen i DK!

Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø, NFA - har fornyelig offentliggjort en undersøgelse over de mest stressende jobs i Danmark. Se herunder

 Så her er en lille historie om stressbehandling.

Jens er stresset og behøver hjælp.

Han vælger derfor at kontakte en Psykolog.

 1. Desværre siger Psykologen: ”Jeg ligger med stress. Vi ligger nemlig nummer ét som dem, der har mest stress i Danmark!”

 2. Nå!!! tænker Jens...Så kontakter han en god ven, som er forsker/underviser på universitetet, for at høre, hvad han kan gøre med sin stress. "Desværre" siger vennen, ”Jeg ligger selv med stress. Vi er det anden mest stressede erhverv i Danmark!"

3. Jens kontakter sin læge. Desværre er lægen taget på ferie. Han er nemlig den tredje mest stressede i Danmark! Nu er Jens selv ved at være så stresset, at han har fået ondt i kroppen. Den søde og forstående lægesekretær, giver ham derfor en henvisning til en Fysioterapeut.

4. Da Jens kommer til terapeuten, får han kun en halv behandling, da Fysioterapeuten sammen med Ergoterapeuten, er de fjerde stressede i Danmark!

5. Det er da helt skørt dette her tænker Jens. Han beslutter sig derfor til at skrive en artikel om problemet til en avis. Han får beskeden tilbage fra avisen: Desværre er vi ramt af mange sygemeldinger for tiden, da Journalister er de femte mest stressede i Danmark!

6. Jens har nu taget helt fri for sit arbejde pga stress. Nu skal der ro på og ske nogle nye og gode forandringer i hjemmet! Endelig er der tid til at planlægge den nye tilbygning til huset, så teenagerne kan få deres egen indgang til huset. Så kan Jens sove mere uforstyrret om natten. Men dette må udskydes, for de tekniske tegnere er de sjette mest stressede i Danmark!

7. Det kører nu ikke for Jens. Han har ikke fået den behandling han havde brug for, og har derfor været syg af stress for længe. Så en dag han mister han sit job. Han ender på socialkontoret, hvor han skal snakke med en socialrådgiver. Socialrådgiveren beklager at de er de syvende mest stressede i Danmark, men som socialrådgiveren siger: ”Vi arbejder bare videre alligevel - hjulende skal jo holdes i gang”.

8. Om det var socialrådgiverens stress, eller pligtopfyldning, der gjorde at han fik tildelt et arbejde som skolelærer ved Jens ikke. Men der var hårdt brug for vikarer, da skolerne er de ottende mest stressede i Danmark! Stress og den nye skolereform er en dårlig cocktail for Jens, og det ender hurtigt med at han må sige op.

9. Men arbejde giver mening og fokus for Jens, så han vælger at lave sit eget værksted, hvor han reparere gamle møbler. Det starter godt for Jens. Han begynder at få det bedre. Men da kommunen opdager dette, bliver kontanthjælpen taget fra ham. Så det går tilbage for ham igen, da præcisionshåndværkerne er de niende mest stressede i Danmark!

10. Nu bliver det også for meget for Jenses kone. Hun er Gymnasielærer, og kan nu ikke mere. Hun forlader Jens, da hendes egen faggruppe er de tiende mest stressede i Danmark!

11. Hun gifter sig hurtigt med en god stabil tandlæge. Men den udeblev den forventede lykke, da Tandlæger/Dyrelæger er de ellevte mest stressede i Danmark.

 Om denne historie bare har været ned ad bakke eller op ad bakke for Jens, ved ingen. For ingen ved i dag, om man siger "op ad bakke" eller "ned ad bakke". Derfor må man i så mange andre sproglige og komma/stave sammenhænge, nu selv vælge hvad man gør. Så undgår Dansk sprognævn nemlig også blive den næste faggruppe med stress i Danmark!

1. Psykologer 1,65

2. Undervisere og forskere ved universitet 1,58

3. Læger 1,58

4. Fysio og ergoterapeuter 1,57

5. Journalister 1,56

6. Tekniske tegnere 1,55

7. Socialrådgivere 1,54

8. Skolelærere 1,53

9. Præcisionshåndværkere 1,52

10. Gymnasielærer 1,52 

11. Farmaceuter, tandlæger og dyrlæger 1,52 

 

Med venlig hilsen
Jakob Panduro,Stresscoach, Stresskonsulent

 

__________________________

Jakob Panduro, Coach i Aarhus
http://coachandcare.dk

 

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Stress behandling - der er noget galt i Danmark. Læs mere