Tør du være nøgen?

Jeg sidder i en gruppe af modne eventyrere og medrejsende i et udviklende og nærende fællesskab. En tager ordet og stiller spørgsmålet til gruppen, men også til sig selv.

Tør du være nøgen?

Jeg mærker min krop sitre, halsen snøre sig sammen og et lille stik i solar plexus.

Skal jeg smide tøjet? Her? Nu? Shit!

Det er der spændingsreaktionen kommer fra!

At være helt blottet, nøgen, sårbar, udstillet, udsat: "Se! Han har jo slet ikke noget tøj på"

Men jeg ved jo godt vi taler overført, vi taler om modet til at være sårbar og gennemsigtig. At være ærlig og lade sig se med alle de komplekse følelser, sansninger og tanker der åbner sig i dette øjeblik. At lade den øvrige gruppe kigge helt derind i mit inderste hvor jeg ikke selv tør se.

Havde du også svært ved at vise dig nøgen for dine forældre? Måske ikke til at starte med, men senere? Og hvad med dine lærere? Dine venner og dine kærester?

Sandheden er vejen, sandheden vil sætte mig fri. Sandheden vil blotte mit inderste lys. Det lys jeg længes efter selv at møde og det som gruppen støtter mig i at blotte. Lyset er sjæl. Lyset er liv. Strøm. Glæde og kraft. Lyset er også mørke, hvile og fred. Overgivelse og flow. Sandhed, gennemsigtighed og nøgenhed.

Men sandheden er skræmmende og farlig. Igen og igen har jeg oplevet hvordan sandheden, den sandhed jeg nu engang kendte og kunne udtrykke, skuffede, sårede og skabte vrede hos mine forældre, hos mine søskende, mine venner og mine kærester. Det gjorde ondt på mig at sandheden gjorde ondt på dem. Jeg blev også bange for at de ikke ville være sammen med mig og for at de ville håne mig og grine af mig.

Så for ikke at blive afvist af dem, afviste jeg mig selv. Og jeg lærte at udtrykke det som jeg mente de gerne ville høre. Kropsligt såvel som følelsesmæssigt og tankemæssigt.

Nu er nøgenhed blevet et ord og et billede der forstyrrer mig grundigt. Som den helt blottede og gennemsigtige tilstand, hvor der ikke er nogen beskyttelse, ikke noget at gemme sig bag. Fysisk såvel som psykisk. 

Men det er også ved at være det eneste mantra der for alvor rykker når jeg møder andre mennesker, når jeg øver mig i at være autentisk, nærværende og ærlig. Tør jeg være helt nøgen?

Jeg opfordrer ikke til at vi sådan bare smider tøjet  . Det er vigtigt at have tøj på, det er vigtigt at kunne vælge. Tøj er en super smart ting og det er vigtigt vi beskytter os mod kulde og sollys. 

Er denne her snak helt tåget? Det håber jeg virkelig ikke. Men det kunne være en del af opdagelsen, og en nødvendig del af vejen mod klarhed.

 

Sætningen her fra Bette Midler og "The Rose" satte denne nudistrejse igang.

"It's the dream afraid of waking, that never takes the chance"

Du kan nyde hende og sangen her:

youtu.be/oR6okRuOLc8

 

 

 

 

__________________________

Claus V. Nielsen

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer

Kære Claus,

Tak for et godt indlæg.
Din snak er ikke spor tåget for mig - jeg blev ramt! Og måtte lige lytte til den skønne sang, hvor en anden linie ramte mig:

"it's the soul afraid of dying, that never learns to live"

En lille mavepuster på en skøn sommerdag.

Hilsen
Majken

__________________________

Majken Kaznelson
Terapi og Mindfulness
http://www.majkenkaznelson.dk

Kender længslen efter bare at være fuldstændig åben uden facade, uden parader. Det lykkes alt for sjældendt, men jeg øver mig :-) Tak for påmindelsen.

Kh Mette

 

__________________________

Mette Rosenvel Psykoterapeut & Coach
https://www.pressense.dk

En journalist anbefalede for et par år siden os psykoterapeuter til at få taget professionelle fotos til vores hjemmesider, foldere, osv.

Hun mente at vi er alt for mange der har for dårligt fotomateriale til vores præsentationer.

Jeg følte mig ramt og fik endelig taget mig sammen, har betalt hvad det koster og har nu valgt 7 billeder ud af 52. 

At stå foran et kamera og en fotograf sætter dybe følelser af generthed, selvdømning og sårbarhed igang, med dertil hørende opspændthed og hurtig vejrtrækning.

Slap nu af i skuldrene, i kæberne, i øjnene. Træk vejret. Det kan ses på billedet om du er afslappet og har det godt med dig selv!!!

Prøv at se nysgerrig ud! Prøv at være inviterende og åben!!! Prøv at smile og vær glad!!!

Benhårdt arbejde, skulle jeg hilse og sige. Har du prøvet det?

Det matchede fuldstændig min lille fortælling om at være nøgen, gennemsigtig, åben og sårbar. Og hvor svært det er.

Jeg kan anbefale øvelsen. Bestil dine portræt fotos 

__________________________

Claus V. Nielsen

Gennemsigtighed som en vej til livets kraft og glæde