Eventyr og Magi

Er livet et magisk eventyr eller bare op ad bakke?

 

Kender du også til livet som en udmattende og stresset oplevelse mellem to yderpunkter? Den ene pol er et uopnåeligt mål, derude i fremtiden, som kræver hårdt arbejde. Det kan være mål som; rigdom, tryghed, kærlighed, visdom og overflod. Det kan også være oplysthed, dyb indre fred, styrke og kraft. Den anden pol er frygten for at gå til grunde, at gå fallit, være en fiasko, blive isoleret og ensom. Eller spilde sit liv. Der finder vi smerten, kulden, afvisningen og magtesløsheden.

 

Og kender du også livet som en mystisk, magisk og eventyrlig oplevelse? Hvor det er øjeblikket der fylder, hvor det er mødet med solopgangen, vennen, kæresten eller barnet der skaber kontakt og forbindelse til livets underfulde og bevægende karakter. Hvor du forbinder dig til glæde, kraft, ydmyghed, medfølelse og taknemmelighed. Magien i livet selv, som et nærvær der frisætter, healer og får både dig og livet selv til at lyse.

 

Hvordan nærer og ærer vi livet? Hvilke betingelser skaber vi der fremmer skønheden, kraften og glæden i vores liv? 

 

Magisk eller op ad bakke. Det er længsel og udfordring i det terapeutiske rum. Og jeg møder forskellen særligt tydeliget i de mere intense udviklingsforløb. Jeg har netop afsluttet et gruppe forløb med 10 mænd og kvinder som hver anden torsdag aften mødtes til en lille meditatiion og derefter en opdagelsesrejse i personlige udfordringer og længsler. Det er bevægende og livsbekræftende hvordan modet til at udtrykke sin sårbarhed i en tryg sammenhæng, frisætter lyst, kraft og glæde. 

 

En anden god oplevelse med magi og nærvær fik vi på kurset, 29-30.jan, i den Røde Essens. Et weekendforløb med 14 deltagere hvor mødet med vores indre varme, styrke og mod var en tiltrængt optankning af essentielt brændstof til fortsat at konfrontere den frygt der holder os nede og tilbage. I det som vi kalder essensarbejde bliver det meget tydeligt om livet er magi eller et anstrengende projekt. Her optræder skiftet fra personlighed til essens ofte og det er bevægende og livsbekræftende at være vidne til.

 

Musik er så vidunderligt til at støtte nærværet af en særlig livskvalitet. Musik er også en mulighed, hvis humøret er for tungt for længe. På med noget musik du kan lide, noget musik som gør dig godt og som inviterer til en forandring af stemning og humør. Det virker bedst hvis du danser eller bevæger dig til musikken. Hvilken slags musik forbinder du f.eks med styrke og mod? 

Ayo's "I wanna dance" booster i hvert fald min kraft og energi:
http://www.youtube.com/watch?v=EBAFe_TnVsc

 

__________________________

Claus V. Nielsen

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Der er ikke noget bedre en ny musik, så tak for Ayo! Super fedt, dejligt, råt og fint nummer. Ja, musik er fantastisk når det drejer sig om at understøtte eller ændre en følelse - musik er som magi, det kan med ét ændre hele ens tilstand (og endda gøre opvasken til et sjovt projekt ;)) Dette nummer af kings of Leon, når det høres HØJT, kan altid få mig op af stolen og i nu-skal-det-sgu-leves-det-liv stemning! http://www.youtube.com/watch?v=RF0HhrwIwp0 En kærlig hilsen Yasmina www.yasminaratz.dk
Nu-skal-det-sgu-leves-det-liv !!! Fedt og tak! Og her er en til :-) http://www.youtube.com/watch?v=fOJzKMZCdCA __________________________

Claus V. Nielsen

Uh ja! den har også den dér fremadrettede energi og en god "bund" som dunker helt ind i hjertet! :)
Er livet et magisk eventyr eller bare op ad bakke