Tag en overdosis taknemmelighed!

Taknemmelighed er en overset praksis, men en af de helt store alkymistiske  forvandlingsnøgler. Taknemmelighed er en kraftfuld medicin som ændrer kemikalierne i din hjerne og krop. Du kan ikke føle stress, når du er i en tilstand af taknemmelighed, så selv den mindste lille pause, hvor du føler taknemmelighed vil give din krop og dit sind en mulighed for at regenere.

Hvis livet viser tænder, er det let at blive lammet af angst, gå ind i panikkens åndløse rum, synke ned i modløshedens sump eller blive opslugt af frådende vrede. Når man går ind i disse lave energifrekvenser, kan man hurtig få skabt sig en ond cirkel af desperation, som bare gør ondt værre og værre! Men den onde cirkel kan faktisk brydes med et ganske simpelt redskab - Taknemmelighed!

Ja, det kan lyde arrogant og latterligt, for når livet er svært, er det ikke ligefrem taknemmelighed som naturligt vælder op i en. Men jeg vil alligevel udfordre dig til at prøve at give dig selv en overdosis af taknemmelighed næste gang du har ondt i livet.

Nøglen er at skifte perpektiv og dermed energifrekvens. Hvis du synes dine udfordringer eller smerte lammer hele dit system, så vil det ofte ikke være muligt, at se noget positivt omkring selve dit problem. Derfor kan det hjælpe, at skifte fokus og se dig omkring efter selv det mindste lille taknemmelighedsfrø du kan finde. Så se dig omkring, vær taknemmelig for livet, for solskinnet, for den livgivende regn, for den smukke blomst, for at du har mad i maven, for den venlige fremmede, for det smukke lys på himlen. Ja, selv den mindste lille ting du kan finde på at være taknemmelig for, vil ændre din frekvens og give plads til sprækker af håb og klarhed. Med en vedholdende praksis vil disse sprækker vokse sig større og større indtil du til sidst har skabt dig en mere hensigtsmæssig frekvens. Efterhånden vil du have skabt så store sprækker af klarhed, at du kan se på din udfordring fra et mere neutralt sted og det er her den forløsende alkymi kan finde sted, for når du kan rumme og træde ind i din smerte og blot møde den med et åbent kærligt hjerte, uden at fordømme den, uden at flygte fra den, uden at skulle fixe den, så blødgøres den og fra dette sted kan du forløse din smerte med en overdosis af taknemmelighed.

Prøv nu at møde dit problem uden at dømme det, prøv at finde andre perspektiver, fx kan du takke det for, at gøre dig opmærksom på et uhensigstmæssigt adfærdsmønster, du kan takke det for at sende dig i en anden retning, du kan takke det for, at du bliver mindet om at du fortjener en bedre behandling osv. Der findes en mægtig forløsende kraft i at kunne møde og rumme sin skæbne fra et åbent hjerte og en endnu større kraft, hvis du begynder at anerkende gaverne, som også findes i enhver livskrise, hvor ødelæggende og meningsløs den end måtte forekomme. Tak Tak Tak er et mægtigt forvandlende redskab!

__________________________

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Stress kan du ikke føle når du føler taknemmelighed. Læs hvorfor