Vær din egen kropsterapeut

Har du ondt i kroppen, har du måske ondt i livet

Kroppen er fuld af visdom og hvis du lytter, kan du lære meget.

Har du har ondt i nakken og skuldrene, tager du måske et par piller, lægger en varmepude på og håber det går over. Det kan også være, du går til lægen. Eller bare ignorerer det.

Men hvad nu hvis kroppen forsøger at fortælle dig noget? Hvad nu hvis dine spændinger i virkeligheden betyder, at du for eksempel ”bærer for meget på dine skuldre”? At du påtager dig mere, end du kan klare? At du tager for stort ansvar? At du er tynget af noget? At du bærer på skyld og skam? At du føler, at nogen er på nakken af dig?

Selvfølgelig kan du have ondt, fordi du har lavet en forkert eller en gentagen bevægelse, har en dårlig hovedpude eller noget andet. Det kan sagtens være noget fysisk. Men hvis ikke du kan finde årsagen der, kan det være værd at tænke over, hvad det så kan komme af.

I mit arbejde som psykoterapeut og coach, inddrager jeg ofte kroppen som en vigtig budbringer. Er der spændinger eller andre symptomer et sted, finder vi sammen frem til, hvor de stammer fra. I stedet for at behandle disse symptomer, finder vi ud af, hvad der ligger bag. Hvad er det, kroppen forsøger at fortælle? Og når årsagen er fundet og bearbejdet, forsvinder spændingerne. 

Der er nogen, der mener, at man kan slå det op i en bog. Har man ondt lige der, så betyder det lige det. Sådan tror jeg ikke, det er. Jeg kan godt stille spørgsmålene, men det rigtige svar, det kender kun du.

Kroppen er en genial størrelse. Hvis ikke hovedet vil forstå, sender den beskeder til os. Først små hentydninger, og hvis vi overhører dem, forværring eller andre symptomer.

Det kan godt være, at du skal have hjælp fra en professionel til at finde frem til årsagen bag spændinger og andre symptomer i kroppen, men du vil mange gange kunne komme langt ved selv at undersøge dem. Vær nysgerrig. Måske skal du sætte dig med et stykke papir og tænke på udtryk, der har noget med symptomet at gøre, som i eksemplerne ovenover. Eller måske skal du sætte dig et stille sted med lukkede øjne, mærke spændingerne og spørge: ”hvad vil du fortælle mig? Hvad er det, jeg skal have gjort noget ved?”

 

 

 

 

__________________________

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Ondt i kroppen - så har du måske ondt i livet. Vær din egen kropsterapeut. Læs mere her