Lige nu og her er alt godt

Det er først, når vores tanker bevæger sig bagud og fremad, at vi bliver forstyrrede i vores umiddelbare glæde ved nuet.

Næsten hver eneste dag kommer min 7-årige drønende ind af døren med armene i vejret og råber "Moaar, jeg er hjemme, weeeee!". Jakken bliver kastet op på knagerækken, og de våde vinterstøvler sparket hen i nærheden af måtten. Og så begynder hun at snakke løs om alt det positive, hun har oplevet i skolen og på fritteren, og hvad hun nu skal lave. Hun har så travlt med at være glad, at det overskygger alt andet. Hun er så begejstret, og deler gerne ud.

Og det er ikke fordi, at hun aldrig har problemer og udfordringer. Dem fortæller hun også om, når de er der, og så får vi en god snak om dem og en ordentlig krammer.

Men det, som hun er så god til, er at være i det nu, der er – og at kunne se det positive i situationen. Det er måden, hun gør det på, der er pointen.

Når hun kommer glad ind af døren, så er det fordi hun er glad for at komme hjem. Hun er glad for at se familien, sige hej til katten, kigge på legetøjet og spændt overveje, hvad hun har lyst til at give sig til. Det er det, der er i fokus. Lige i det øjeblik ved hun, at alt er godt. Og hun suger det til sig, er i det, og giver det videre. Hun tænker det positive først.

Er det ikke sådan, det er? Lige nu og her er alting godt. Det er først, når vores tanker bevæger sig bagud og fremad, at vi bliver forstyrrede i vores umiddelbare glæde ved nuet. Det er, når vi bliver bevidste om, hvem vi er, hvad vi synes, vi bør gøre og alt muligt andet. Når vi slæber dårlige oplevelser ind i det nu, der ellers er så godt. Når vi tillader os at være bekymrede om det næste nu, der kommer.

Selvfølgelig er der ting, vi skal tage os af. Men jeg tror, vi kan få mere glæde ind i hverdagen ved at gøre mere som min lille datter.

__________________________

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Om at være i nuet