Du skal ikke tro på alt, hvad du tænker

 Mange gange kan vores tanker afholde os fra at opnå det, vi gerne vil. Vi finder på alverdens undskyldninger, og nogle af dem kan skam være reelle nok, men rigtig mange kan være værd at undersøge nærmere. For er de nu rigtige? Og uanset om de er det eller ej – gør de noget godt for os?

Det kan f.eks. være tanker som: Jeg er for gammel, jeg for ung, jeg har ikke råd, jeg er ikke dygtig nok, jeg har for travlt, jeg har ikke fortjent det, det tager for lang tid… og så videre.

Hvis du tager en undskyldning og undersøger den nærmere, vil du ofte opdage, at du slet ikke kender svaret. Eller at du svarer forkert. At det måske er noget, du har gjort til en overbevisning. Sikkert af gode grunde, men alligevel. Og at den overbevisning nu er blevet til præcis den undskyldning, som forhindrer dig i at gøre det, du gerne vil, det du drømmer om og har lyst til.

Når du begynder at undersøge dine undskyldninger, vil du ofte opdage noget meget interessant, nemlig at du står med TO svar, og at de begge kan være rigtige eller forkerte. Og af en eller anden årsag vælger du at tro på det, der ikke gør dig godt. Og så kommer du aldrig videre.

Lad mig give dig et eksempel:

”Jeg er for gammel til at få et nyt job; der er ikke nogen, der ansætter én i min alder”

Du kan spørge dig selv:

Er det sandt? Kan jeg være HELT sikker på, at det er sandt?

Svaret er, at det både er rigtigt og forkert.

Du har sikkert hørt om eksempler på, at firmaer har sagt nej til ansøgere, fordi de var for gamle. Og du har ligeså sikkert hørt om mennesker, der skifter karriere i en høj alder.

Så nu står du med to svar på hånden, kan man sige. Påstanden om at være ”for gammel”, er både sand og ikke sand, rigtig og forkert.

Men! Du har nu valget imellem hvilket svar, du vil fokusere på:

  • Vælger du at fokusere på, at det er sandt, at du er for gammel, så er det din undskyldning for at blive i et job, du ikke gider. Du vil låse dig selv fast i begrænsninger, og du vil opdage, at der vil være mange ting, der bekræfter din ”sandhed”. For dem finder du, når dit fokus er der.
  • Vælger du derimod at fokusere på den anden mulighed – at det IKKE er sandt, at du er for gammel, så vil du være motiveret for at gøre det, der skal til for at finde et nyt job. Du vil have øjne og ører åbne for muligheder, og de vil dukke op alle vegne.

Det er dit fokus, der afgør, hvilken vej du tager. Du får, hvad du fokuserer på.

Så gør dig selv en stor tjeneste ved ikke at tro på alt, hvad du tænker. Stil spørgsmål ved dine tanker.

__________________________

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Du skal ikke tro på alt, hvad du tænker