Vi starter langsomt ud - og så sætter vi tempoet ned.....

Denne sætning fik mig i første omgang til at smile, men efter en weekend på kursus i ”Bæredygtig Ledelse – Ledelse med hjertet” med Steen Hildebrandt og Michael Stubberup, efterlader den mig dybt inspireret og med et stort håb for fremtiden.

 

Finanskrise, reformer, flere reformer… følelsen af at det bliver værre og værre. Det virker nærmest som om, at politikerne falder over benene på hinanden med besparingsforslag, nedskæringer og advarsler.

 

Ud af de største 100 økonomier i verden er 60 virksomheder – kun 40 er lande. Hvad betyder dette mon for prioriteringerne, når der investeres? Hvad betyder dette for sårbarheden i verdensøkonomien?

 

Václav Havel har sagt: ”Der er god grund til at sige, at den moderne tidsalder er slut. I dag er der meget, der tyder på, at vi er i en overgangsperiode, hvor noget er på vej ud, og en ny smertefuld fødsel er sat i gang. Det synes som om, noget er ved at forgå og har udtømt sig selv, men noget andet, stadig udefinerligt, er ved at opstå fra ruinerne.”

 

Som det er nu så forsøger et flertal af politikerne og virksomhederne at løse udfordringerne med de metoder, som har skabt ubalancerne. Kortsigtede løsninger, som tilfredsstiller kassetænkning og den kortsigtede økonomi. En økonomi, som i stigende grad stiller krav til den finansielle bundlinje. Ikke kun i de private virksomheder, men også i det offentlige.

Hele vores samfund er bygget op på vækst. Man skal ikke være den store økonom for at forstå, at der er et loft for dette og at denne konstante vækst allerede har haft store konsekvenser for verdenssamfundet og miljøet.

 

Fakta er at ca. 20 % af jordens befolkning bruger ca. 80% a ressourcerne på jorden. De 20% er bla. OS – dvs. dig og mig!!!!

 

Da det er os der har goderne og ressourcerne, er det også os der har ansvaret for at gøre noget ved denne udvikling…. Eller skal vi kalde den afvikling?

Når jeg tænker på dette plejer jeg at blive fyldt med en tung træthed… det virker så uoverskueligt, da det jo umiddelbart er en verdensøkonomi der skal ændre kurs.

MEN…. er de store ændringer nogensinde kommet fra politikerne? Nej, de stammer fra bevægelser i samfundet. Politikerne i dag fanger netop disse tendenser og skynder sig at lave lovforslag der følger disse tendenser. Dette betyder jo, at vi kan gøre noget. Bæredygtig ledelse starter nemlig hos den enkelte og dennes tilgang til livet og hverdagen.

 

Jeg har noteret mig følgende fra kurset (mine ord):

• Ledelse kommer fra mennesker – det enkelte menneske. Intention, handlinger og fokus

• Viden forpligter – vi har ansvaret for at bruge den

• Bæredygtighed har vist sig at være en god forretning

 

Hjertets intelligens – at stoppe op – sanse, lytte til det indre, reflektere og så endnu et skridt tilbage, åbner for nytænkning, nærvær og en fornemmelse for, hvad der virkelig er vigtigt.

 

På det 3 dage lange kursus mediterede vi ca. 1 gang i timen i 5-10 minutter. Det er første gang jeg har deltaget i et kursus uden at falde i søvn….., jeg var i stand til at indtage langt større mængder læring og nu efter hjemkomst, er jeg fyldt med skaberenergi og tillid overfor morgendagens udfordringer. Det er nemlig i hverdagens udfordringer, at jeg som individ kan bidrage til nytænkning og en mere bæredygtig verden.

 

Hvilke handlinger/beslutninger i din arbejdsdag ville se anderledes ud, hvis du mærkede efter i hjertet?

 

Hvis du har brug for inputs til din indre bæredygtighed kan du abonnere på mit nyhedsbrev og få guldkorn til dit potentiale på www.inceptions.dk

__________________________

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Vi starter langsomt ud og så sætter vi tempoet ned