Samtale med Majbritte Ulrikkeholm: Leg at du er en forfatter!

Forfatterhjørnet - samtaler om at skrive
Vil du gerne skrive og have mere kreativitet ind i dit liv? Det vil jeg gerne, og jeg ved, det kræver sit at holde fast. Jeg har udgivet fire bøger og lærer stadig nye ting om min skriveproces, og kender indgående følelsen af både flow og sten på vejen.
 
Jeg elsker at skrive, og alligevel gør jeg ofte krumspring. Det er hylende morsomt, når jeg tager mig selv i at finde på mærkelige overspringshandliner - såsom at begynde at slå nyslået græs eller fejlagtigt tro, at jeg skal tisse osv. Og det gør mig nysgerrig på, hvad det er i den kreative proces, der kan synes så skræmmende, at jeg åbenbart kan foretrække at flygte ud i haven eller på toilettet! 
 
Jeg er interesseret i, hvad der kan få os til at skabe frit og have det sjovt imens. Det er også spændende for mig at kigge på modet til at sende ting ud i verden.
 
Hvad er det, forfattere og kreative mennesker gør, og hvordan er tilblivelsesprocessen for dem? For at dykke mere ned i dette, har jeg skabt en podcast, Forfatterhjørnet, hvor jeg inviterer folk ind for at høre om deres vej ind i kreativiteten. 
 
Majbritte Ulrikkeholm
Jeg får lyst til at dele mit inspirerende møde med sangskriver, forfatter og kreativ helbreder Majbritte Ulrikkeholm her, da jeg ved, at hun også blogger på levlykkeligt.dk.  
 
Det bliver blandt andet en samtale om det indre legebarn, om at turde fortælle sin sandhed, at skabe fra det bløde sted i en og ikke lade sig skamme ud.
 
Leg at du er en forfatter
Vil du gerne være forfatter? Så skriv - og leg det frem. Majbritte mener, at det tager det lidt af alvoren og det begrænsende perfektionistiske element væk og hjælper på skabelsesprocessen og motivationen at sige til dig selv, at det bare er noget, du leger.
 
Så prøv at leg, at du er en forfatter, når du skriver. Leg du er en sanger, når du synger. Leg du er en redaktør, når du redigerer
 
 
 
FIne ting, hun også siger:

  • "Kreativitet har en enormt helbredende effekt. Der er en helbredende kraft i at skrive, fordi vi siger vores sandhed. Der er ikke noget mere helbredende end at sige: Jeg står her i min sorg, min glæde, min vrede. Så man bare kan være med det, der er."
  • "Historiefortælleren er den, der tager ansvar for fortællingen og siger: jeg kan mærke, at hvis denne historie nogensinde skal fortælles, så bliver det af mig. Og det har en pris. Men så sætter vi os selv og andre fri. Det er, når man er helt ovre i den rå side af diamanten, hvor der ikke er nogen søde, rosenrøde fortællinger, men hvor man bliver en historiefortæller, der graver historier op ad gravene og fortæller de historier, som ingen tør at fortælle, og mange er for pæne til at fortælle."
  • "Vi skal minde mennesker om, at vi er mennesker!" 

__________________________

Charlotte Heje Haase, Skrivementor og forfatter

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Vil du gerne være forfatter? Så skriv og leg det frem.