JA! - det er smertefuldt at leve

 

Mange af os lever et sammenklappet liv, vi er ikke i fri udfoldelse og naturlig dynamik med det indre og ydre liv. Det er smertefuldt.

Det kan vi forsøge at ignorere og lade som om det hele bare spiller, gå kold og klage over det ene og det andet eller måske leve i håbet om at det hele, en skønne dag vil ændre sig. Uanset hvad, så forbliver vi mere eller mindre klappet sammen, ingen reel kontinuert fri livsdynamik, i bedste fald blot et par åbninger her og der, som hurtigt overtages af ny sammenklappethed.

 

Skift perspektiv - vær ærlig med dig selv

Hvor er du henne, fra øjeblik til øjeblik?

Begynd at gå på opdagelse i hvor og hvordan du er klappet sammen, hvor holder du igen, hvad springer du over, hvad prøver du hele tiden på at opnå men uden meget held, hvor overskrider du dine egne grænser, hvor er dine grænser så snævre, at de nærmest er klistret til dine knogler?

Det lyder enkelt og det er det også, men svært i praksis, fordi vi er så indviklede indeni, at udvikling nærmest lyder som en by i Rusland.

Så der er brug for en neutral partner, for at kunne lade denne opdagelsesproces finde sted, uden fordømmelse, her er åndedrættet din partner, lad din opmærksomhed møde åndedrættet og herfra begynder rejsen, fra øjeblik til øjeblik.

Sans dig selv med åndedrættet, hvad sker der, hvad er lukket, hvad er åbent, hvad er på vej?

Og lad det få fuldt udtryk, skridt for skridt, ha tillid til at din organisme udfolder i præcist det tempo og omfang, som du kan være med, uden at blive overvældet, eller måske tillad at blive overvældet, fordi det er det du lige nu, har behov for at lære, så du ikke frygter det så meget, fremover.

Se det der sker indeni, mærk det, check hvordan det bevæger sig, fra åndedræt til åndedræt, opdag din opmærksomhed på det som udfolder, vil du være med det, undgå det, frustreret?

Skridt for skridt kan smerten blive en smuk fødsel, af dig selv, et liv der fødes og udfoldes, levet øjeblik til øjeblik, til du helt har glemt hvad smerte er, andet end det liv du ikke har lært at sige ja til!

Nyd rejsen!

 

 

 

 

__________________________

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
JA! - det er smertefuldt at leve