Man bliver langsomt "infected"

Du bliver langsomt "infected" i dette job, sagde min tidligere kollega for en rum tid siden.
Jeg returnerede sikkert med en munter bemærkning dengang; gjorde i alle tilfælde ikke noget større nummer ud af udtalelsen.

Nu er min tidligere kollega ikke kollega længere. Han blev langsomt inficeret, og måtte slutte et langt arbejdsliv med en afskedigelse.

Sidenhen har jeg skænket ham mangt en kærlig tanke. I dag især. Han er en livsklog ældre herre, hvis vigtigste værktøj i relationen til borgerne, var netop: Relationen.
Han var - og er - højt elsket, og har udenfor enhver tvivl, gjort en forskel for de mennesker han arbejdede for og med.

Således også for undertegnede.

I dag dukkede hans ord atter op, mens jeg var dybt optaget af en anden relation end den (min egen) professionelle. En relation som grundet min position som værende "modtageren af den professionelle ydelse", havde efterladt mig såret, vred og forbitret.

Pludselig, midt i: Jeg kommer aldrig tilbage, jeg er evigt forkastet, afvist og forladt. Midt i forsøget på at placere skyld, alle andre steder end hos mig selv, gik det op for mig, at jeg var "infected".
Inficeret af vreden. Opslugt og rodende rundt, i mit eget maveindhold, var mit syn sløret og nuancerne borte. Jeg kunne intet se, andet end den ubodelige uret man havde gjort mig.

Men livet er ikke sort/hvidt. Det er menneskeligt at fejle. Og vil man misforståelsen, ja så finder man den også.
Og selvom jeg dybest set mener, at man i terapien bør være særligt opmærksom på modoverføring med risiko for alliancebrud, ved jeg også fra de professionelle relationer jeg selv indgår i, at det alligevel sker. Trods al opmærksomhed. Trods alt.

Relationer er dynamiske. Med risiko for "langsomt at blive infected".

Vejen ud er bevidstheden. Bevidstheden om, at før infektionen, bag betændelsestilstanden, var og er en sund kerne. Kærlighed til mennesket og en tillid til at vi vil hinanden godt.

__________________________

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Man bliver langsomt "infected"