Tiltrækker du ægte kærlighed

Henover vores nyeste Poul Pava står; ”Videnskab eller gud, vigtigst af alt er kærligheden”.
Det fik mig til at tænke på hvor meget magt kærligheden har. Den kan få os til at gå ud af vores gode skind, både når vi har den og når vi søger den.

Det er livets største følelse. Dét der gør kærligheden så eftertragtet er, at alle kan relatere til den. Alle kan tale om den. Vi forbinder ofte kærlighed med noget godt, med at blive elsket for dem vi er, uden forbehold, uden fordømmelse.

Kærligheden står for mange som det højest opnåelige. Det er pudsigt, at des mindre vi har den, des mere eftertragtet bliver den for os. Men det er ikke kun dem, der ikke har den, der søger kærligheden. Alle vil gerne have kærlighed og vi kan aldrig få nok. Har du måske nogen sinde mødt nogen der siger; ”nej, tak jeg skal ikke have mere kærlighed i dag, jeg har fået rigeligt”. Nej, vel! Nogle rejser efter kærligheden, hele deres liv, uden at finde hvad de søger. Andre har den lige for næsen, men kan ikke værdsætte den.

Alle parforhold starter med to, der deler kærlighed. Det er ikke sikkert, at det er den samme kærlighed de deler men de taler om den, som om det er. Det er det største problem der opstår i parforhold. Når den kærlighed, vi tror, er fælles, viser sig, at være forskellig.

Det synes ellers helt klart i begyndelsen. Vi taler om hvordan vi vil kærligheden, sammen. Vi glemmer bare, at spørge den anden; ”hvad er kærlighed for dig?”.
Kærlighed har lige så mange forskellige definitioner som efterårsblade har forskellige nuancer af rød. Der er ikke noget bestemt der definerer kærlighed. Derfor kan det være så svært at genoptage kærligheden, når den er forsvundet ud af parforholdet. Parforholdet falder sammen hvis det ikke er holdt oppe af kærlighed. Det er en kraft der kan give evigt liv til parforhold og forholdet synes ligegyldigt uden denne kraft.

Vi søger ofte, ubevidst den kærligheds-definition vi har med hjemmefra. Hvis dine forældre har haft kærlighed til hinanden ved at skændtes og bagefter sige undskyld, er der stor sandsynlighed for at du vil gøre det samme. Hvis dine forældre har boet sammen og næsten ikke kunne udstå hinanden, vil du forbinde kærlighed med pligt og udholdenhed.

Kroppen fortæller dig at den slags kærlighed er helt forkert, men alligevel render du gang på gang ind i de forkerte som giver en langsom og smertefuld gengivelse af dine forældres definition på kærlighed.
Jo mere smerte der har været mellem dine forældre, da du var barn, des sværere vil det være for dig at skabe en anden form for kærlighed som voksen.

Hvis du savner kærlighed i dit liv skal du først finde ind til din egen ønske-definition af kærlighed.
Hvis du er i tvivl om hvordan du skal finde ind til din ønske-definition af kærlighed så kan du søge tre uundværlige hovedingredienser i kærlighed; Glæde, længsel og hengivenhed.

Når du har fundet din ønske-definition af kærlighed, kan du bære den med dig ud i livets parforhold som en målestok for det forhold du er i. Lever dit parforhold op til din ønske-definition af kærlighed. Hvis ikke, må du tale med din partner om hvad I kan gøre bedre og hvis du ikke er i forhold, kan du bruge din ønske-definition til at søge den rette.

Held og lykke i kærlighed

Varm hilsen
Camilla Holst

__________________________

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Tiltrækker du ægte kærlighed