Intuitiv mentor Eva Gøttrup

Løber dine følelser af med dig?

Jeg er et ret temperamentsfuldt menneske og har gennem livet haft en tilbøjelighed til at miste tålmodigheden både med mig selv og andre. Et ikke særligt charmerende træk, når det har resulteret i banden over mig selv eller biden af andre eller urimelige irettesættelser af mine børn.

Det har krævet en del arbejde med mig selv at finde de mildere side frem i mig selv og at rumme min vrede og slippe den, uden at det behøver at resultere i udfald mod mig selv eller andre.

For mange år siden begyndte jeg dagligt at meditere, hvilket har hjulpet mig rigtig meget. Og det er faktisk ikke underligt, for der er lavet undersøgelser, der viser, at meditation får os til at føle os roligere, både mens vi gør det, men faktisk også har en effekt på vores hverdag, selv når vi ikke er i en meditativ tilstand.

I 2012 lavede man en undersøgelse af en gruppe mennesker*, der ikke var vant til at meditere. De skulle meditere i et 8-ugers forløb og fik scannet deres hjerner før og efter forløbet. Mens de blev scannet fik de vist billeder, der var designet til at fremkalde positive, negative og neutrale emotionelle reaktioner.

Hos de deltagere, der havde mediteret, kunne man observere en reduceret aktivitet i højre side af Amygdala, altså vores hjernes emotionelle center i forhold til alle de viste billeder. En ændring, der samtidig hang sammen med en signifikant reduktion i depressive tanker.

Vi kan altså få en bedre følelsesmæssig balance ved at meditere. Og ja. Jeg er blevet et mildere menneske.

Det her er bare en af mange positive effekter, man har undersøgt daglig meditation kan føre til.

Daglig meditation er også fantastisk til at reducere dit stressniveau og nogen oplever endda en dæmpelse af angstsymptomer og depressive tanker. Meditation hjælper også med at åbne for din kreativitet, giver dig et bedre fokus og en bedre koncentrationsevne og giver dig mere energi. På mange måder kan man sige at meditation kan hjælpe os til at blive bedre til at klare den produktive, travle og distraherende verden, som vi er en del af.

Nu har jeg så lært en meditationsform, der bevidst kan gå ind og ændre på følelser og reaktioner. En form, der kan få utålmodige mennesker som mig til at opleve forandringer på sekunder. Det sker ved at sætte hjernen i en Thetabølge tilstand, hvorfra man kan skabe forandringer i underbevidstheden og så samtidig åbne op for hjertechakraet, så der åbnes op for at kunne modtage kærlighed fra universet.

Har du lyst til at prøve, så tjek det ud her

__________________________

Eva Gøttrup, Intuitiv mentor, spirituel terapeut, Thetahealer, refleksterapeut
Se mere: http://www.evagottrup.dk/

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Følelser i balance - prøv meditation lige her.