Intuitiv mentor Eva Gøttrup

Længes du efter kærlighed, så få her gode råd

Jeg husker det tydeligt. Jeg var lige startet i 2. G. Vi stod og kiggede på de nye 1.G’er. Solen skinnede. Pludselig stod han der. Det gav et sug i maven. Hold kæft, hvor var han lækker. Hvis jeg skulle score nogen, skulle det være ham. 

Score ham for en aften kunne jeg godt. Og han kyssede fantastisk. Så jeg var solgt. Jeg var forelsket. Det var han så ikke. Vi kunne godt være venner, og hang ud i den samme kreds. Vi kunne også godt kysse og det…, engang imellem, når han gad. Indimellem kunne jeg længes. Hvilket jeg gjorde, big time. 

Han inspirerede mig til at lære at tegne, i årene fulgtes vi ad et stykke, han kom og hang ud i et bofællesskab jeg boede i, vi gik begge på designskolen, vi mødtes senere hen i filmbranchen, så noget sammenfald var der, ud over den fysiske tiltrækning, selvom det selvfølgelig aldrig skulle blive til mere. Jeg var på det tidspunkt også for længe siden holdt op med at længes - efter ham. 

Men jeg holdt ikke op med at længes. For når det vi lærer i de meget tidlige barneår er, at den kærlighed vi har brug for fra vores mor, eller far for den sags skyld, den kun er der sporadisk og måske aldrig helt overgivent, så er det, at der sker en sammenblanding i vores underbevidsthed. Vi blander simpelthen det, der burde være kærlighed sammen med en længsel efter kærlighed. Så bliver det trygge ikke kærligheden, men længslen efter kærligheden. Ikke trygt i den forstand at det er det rareste. For det er jo rimeligt smertefuldt, men i den betydning at det er det, vi kender. Det er det, der er inden for vores komfortzone. 

Så er det vi kommer til at spille det her skuespil: Jeg forelsker mig i dem, jeg ikke kan få. Dem jeg godt kan få, dem regner jeg ikke for noget. En anden udgave af skuespillet, som jeg også har prøvet, er at forelske mig i en mand, som faktisk gerne ville have mig, men hvor forholdet blev så fuld af forbehold, at jeg kom til at længes efter mere nærvær, mere intimitet. Selv når jeg som udgangspunkt fik kærlighed, havde jeg svært ved at tage imod. Og eftersom vi begge havde samme uheldige underbevidste kodning, kunne vi så spille det her spil: Når du vil mig, vil jeg dig ikke og når jeg vil dig, vil du ikke mig. 

Først da jeg fik adskilt de her to begreber i min egen underbevidsthed faldt der noget stort og meget vigtigt på plads i mig. Pludselig kunne jeg mærke kærligheden lige her. Først og fremmest i mig selv. Fri fra objekter uden for mig selv – i form af mænd. Ikke fordi kærligheden ikke er der, til andre, for det er den i høj grad. Men det var en kæmpe befrielse at opleve, at kærligheden til andre er noget jeg kan bære i mit hjerte, uden længsel. Det er selvfølgelig ikke ligegyldigt, om de er her eller ej. Jeg har selvfølgelig også brug for at give og mærke kærligheden konkret og fysisk, over for de mennesker jeg elsker og holder af. Men det er på en eller anden måde ikke vigtigt, om de er her. Om de er her meget eller lidt. Kærligheden er der alligevel. 

Hvis du blander længsel og kærlighedsbegreberne sammen, vil du sikkert nemt blive tiltrukket eller forelsket i mennesker, du ikke kan opnå. Dem, der rent faktisk ville være der for dig, vil du slet ikke være interesseret i. Så du får slet ikke øje på alle de dejlige mennesker omkring dig, der rent faktisk vil kunne elske dig, fordi de ikke skaber længsel i dig. Eller også vil du skabe situationer og oplevelser, der får enten dig eller din partner til at trække sig, så du igen, i den afstand der opstår, kan mærke længslen. Så bliver du enten jægeren, der vil gøre alt, inklusive at give køb på dig selv, for at få fat i det, du længes så inderligt efter, eller du bliver flugtdyret, der føler sig overvældet og kvalt af alt den afhængigheds energi. Den som også først kan mærke, at du faktisk elsker, når du har trukket dig så langt væk, at du mærker savnet.

Du kan have en bevidsthed om de her ting, men det er noget, der sker helt nede på instinktniveau. Instinkterne styrer vores adfærd, hvad vi føler, tænker, tiltrækkes af og trækker os væk fra, langt hurtigere end hvad vi med vores logik kan nå at tænke. Det er altså også dernede på instinktniveauet, det skal heales. Jeg gør det med en teknik, der hedder Thetahealing. Den er til gengæld så effektiv at du kan mærke resultater med det samme.

Har du lyst til at slippe fri af din længsel og mærke kærligheden fri for savn? Så meld dig til min weekend workshop: Klar til kærligheden. 

Dette blogindlæg blev udvalgt af Levlykkeligt's samarbejdspartner Magasinet Psykologi som vælger et nyt indlæg fra Levlykkeligt hver uge til deres facebook fanpage og et om måneden til deres trykte magasin.  

__________________________

Eva Gøttrup, Intuitiv mentor, spirituel terapeut, Thetahealer, refleksterapeut
Se mere: http://www.evagottrup.dk/

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Kærlighed - længes du efter kærlighed, så få gode råd her