Intuitiv mentor Eva Gøttrup

Føler du dig skyldig, hvis du har penge?

Overbevisninger er sådan noget vi alle går rundt og har en hel masse af. Uden at det er noget vi tænker videre over.


På en måde er det jo meget smart, for hvis vi skulle overveje alt hvad vi foretog os hele tiden skulle spørge os selv ”hvordan skal jeg egentlig vide om det er rigtigt for mig?”, så ville vi blive snot forvirrede og ikke være i stand til at handle på noget som helst. Vi har brug for den der følelse af at ja det er det her jeg skal og ikke det andet, for at kunne handle.


Derfor er overbevisninger egentlig grundlæggende gode og de har i hvert tilfælde en vigtig funktion til at hjælpe os med at vælge og handle.


Overbevisninger er noget der ligger og gemmer sig nede i vores underbevidsthed. Der hvor vi handler fra et sted mellem 90-95 % af tiden. De sidste 5-10% er vores bevidste logiske jeg, der tænker og handler ud fra fornuft, mål og velovervejede fakta.


Resten af tiden handler vi i forhold til, hvad vores underbevidsthed synes er det rigtige. Er vores underbevidsthed fyldt med positive støttende overbevisninger er det altså fint, så understøtter den vores positive logiske hensigter og mål. Har vi derimod overvejende negative overbevisninger vil underbevidstheden holde os tilbage fra at gøre det vi egentlig ønsker med vores bevidste jeg.


Vi kan altså godt gå på det logiske plan og tænke positive tanker, men hvis underbevidstheden er fuld af negative overbevisninger, vil den over rule alle de positive hensigter langt det meste af tiden.


Et af de områder jeg på et tidspunkt fandt ud af, at jeg havde rigtig mange negative overbevisninger, var omkring penge.


Overbevisninger som:


”Penge vokser ikke på træerne”
”Jeg er nødt til at arbejde hårdt, for at tjene mange penge”
”Jeg føler mig skyldig, hvis jeg har mange penge”
”Jeg har dårlig samvittighed over at bruge penge”


Hvis man som jeg gjorde tidligere, f.eks. føler sig skyldig over hvis man har mange penge, vil man sandsynligvis sørge for, at det ikke bliver tilfældet, eller skynde sig at skille sig af med dem, hvis man skulle opnå at få mange penge. For hvem har lyst til at føle sig skyldig?


Hvis man har dårlig samvittighed over at bruge penge, kan man måske komme til at udvikle noget, der kunne ligne en craving, man foretager i smug. Man falder for noget, køber det og skynder sig at gemme det langt inde i skabet, så andre ikke opdager at man har brugt penge i stedet for at nyde den luksus, man lige har tilladt sig selv ved at dele den og vise den frem til andre.


Kender du det?

Det er langt mere opbyggeligt at have overbevisninger som:


”Der er nok til alle”
”Penge kommer let til mig”
”Jeg er værdig til at være rig”
”Jeg er værdig til at have luksus”


Måske har du andre overbevisninger omkring penge, der enten støtter dig eller holder dig tilbage fra at føle dig rig.

__________________________

Eva Gøttrup, Intuitiv mentor, spirituel terapeut, Thetahealer, refleksterapeut
Se mere: http://www.evagottrup.dk/

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Penge - Føler du dig skyldig, hvis du har penge? Læs mere