Er du hård ved dig selv og andre?

Punker du dig selv til at blive ved, selvom din krop egentlig sender dig tydelige signaler om, at den er ved at kolapse? Opfatter du dig selv, som den, der skal være stærk og kan det hele? Har du svært ved at rumme, når andre viser deres svaghed, bryder sammen eller græder? 

Måske går det stadig godt og du hamrer derud af. Men det kan også godt være, at du er begyndt at mærke tegn på træthed eller overbelastning. 

Kunne du egentlig godt tænke dig at du turde og være i stand til at vise mere medfølelse for dig selv og for andre? 

En rigtig god og enkel måde at finde ind til en større følelse af empati er ved at meditere. Nu har man oven i købet lavet en undersøgelse*, der viser at meditation rent faktisk øger empatien over for andre hos folk, der mediterer dagligt. 

I eksperimentet satte man en gruppe til at meditere i 8 uger. Herefter satte man et scenario op, hvor en tilsyneladende såret person kom ind i et venterum, hvor der ikke var plads til at han kunne sidde ned. Forskerne ville nemlig gerne se, hvor mange blandt dem der mediterede og hvor mange blandt dem, der ikke mediterede, der ville vise medfølelse ved at give deres plads til den sårede person. Samtidig havde man placeret flere skuespillere i rummet, der med vilje ikke viste nogen tegn på medfølelse, hvilket skulle medføre til at lægge et socialt pres på deltagerene for ikke at reagere.

50% af de mediterende tilbød at opgive deres stol til den sårede person, hvorimod det kun var 15% af de ikke mediterende, der gjorde det. Det gode er, at det viser at meditation forøger medfølende adfærd, men som forsøgslederen pointerer, siger det også noget om, at vores samfund har gjort os så relativt hjerteløse at det både for de mediterende og for de ikke mediterende er ret få, der havde opmærksomhed, empati og medfølelse nok til at opgive deres sæde til en, der havde mere brug for det end dem selv.

Hvis du har lyst til at begynde dagen med en dejlig guidet meditation, så kan det måske hjælpe dig at være i en meditationsgruppe. Fordelen ved gruppen er, at du nemmere møder op, når det er et bestemt tidspunkt. Samtidig vil en gruppemeditation hæve vibrationsniveauet for alle deltagere. De fleste mediterende i grupper oplever dybere meditationer, når de mediterer sammen med andre end når de gør det alene. Der opstår simpelthen en synergieffekt af mere energi, der samles på samme tid. 

Jeg arbejder med en meditationsform, der åbner dit hjertechakra og arbejder med hjerteenergien og kærlighedsenergien. 

Der er nogen af os, der aldrig har oplevet hvordan visse følelser føles og derfor er det rigtig svært for os at opnå de her følelser, fordi vi simpelthen enten ikke kan kende dem, eller ikke kan skelne dem fra en anden følelse, eller med andre ord blander dem sammen. 

Lad os f.eks. antage at du har været deprimeret hele dit liv. Så har du måske aldrig nogensinde oplevet hvordan det føles at være glad. 

I gennem den meditationsform jeg laver, kan man simpelthen bede om at få lov til at lære hvordan det føles at have de her følelser og på den måde kan man trække erfaringer fra universet eller fra den kollektive bevidsthed og dermed være i stand til at lære de her følelser at kende.

I en travl hverdag kan det være svært at skulle flytte sig hen i et meditationslokale for at få lavet din daglige meditation og uden fællesskabet, får du det måske aldrig gjort, selvom du egentlig gerne ville. Så det har jeg også en løsning på. Derfor har jeg startet Morning Meditation Movement. Morning Meditation Movement foregår på et gruppekald på telefonen. Du kan altså være hvor du nu er, bare du har telefonen på dig. 

Har du brug for at drage mere omsorg for dig selv og lyst til at drage mere omsorg for dine omgivelser, så hop med på Morning Meditation Movement. 

Hver morgen kommer du i en dyb meditativ tilstand, hvorfra du vil blive connectet med den universelle kærlighedsenergi. Hver dag vil jeg en for en lære dig hvordan det føles at føle de positive følelser, som du måske aldrig har kendt til. Det kan f.eks. være: 

- at du ved hvordan det føles at være forbundet med universets energier 

- at du ved hvordan det føles at være glad

- at du ved hvordan det føles at drage omsorg for dig selv. 

 

Dette blogindlæg er udvalgt af Levlykkeligt's samarbejdspartner Magasinet Psykologi som vælger et nyt indlæg fra Levlykkeligt hver uge til deres facebook fanpage og et om måneden til deres trykte magasin.

__________________________

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Meditation øger medfølelse overfor andre. Lær her hvordan