Bryllup og Begravelse uden for Folkekirken

Alle kan blive gift, men ikke alle kan forblive det.

Fem gode grunde til at grov-fejre jeres sølvbryllup

Skal man fejre sit sølvbryllup? Jada! Alle kan blive gift, men ikke alle kan forblive det. 

Vi fortjener en kæmpestor belønningsfest efter 25 års lang og tro tjeneste - se her hvorfor. 

Trine og Martin herover kan fejre deres sølvbryllup i år. De kan se tilbage på 25 års ægteskab, som har givet dem tre dejlige børn og en hund. 

Børnene har for nyligt bedt mig komme og lave en surprise-ceremoni for sølvbrudeparret, hvor de skal forny deres nu 25 år gamle ægteskabsløfter om fortsat kærlighed og støtte til hinanden i overværelse af familie og venner og hvor datteren havde fundet mors gamle slør og handsker frem, samt genskabt brudebuketten. Den rørende omtanke fra børnene fik sat et par tanker i gang i mit gamle cermonilederhjerte.

For hvis vi fejrer kærlighedens begyndelse ved brylluppet, burde vi så ikke fejre dens overlevelse og trivsel 25 år efter? Alle kan blive gift, men ikke alle kan forblive det. Og med 25 års tro tjeneste er der god grund til at hylde ægteskabet og gentage de gamle løfter - endnu en gang:

Grund #1: 

Et 25 gange stærkere "JA"

Når I har levet sammen i 25 år, er I blevet meget klogere på det andet menneske – og på dig selv. Det giver fejringen en ny vægt og dimension, som formentlig er tungere og dybere end da I kastede jer nyforelskede ind i ægteskabet.  

Grund #2: En  ny tid begynder 

Årene er gået med travlhed og måske en børneflok, og når flokken er væk, står I stadig tilbage og skal forholde jer til hinanden på en anden måde.

Grund #3: Taknemmelighed

At I har lyst til at vise jeres taknemmelighed for hinanden og fejre jeres liv sammen med familie og venner – både dem der var med dengang og alle de nye, der er kommet til sidenhen. Og holde en fest, der ikke bare handler om alder, men som også giver anledning til at reflektere over tiden, der gik og fremtiden.   

Grund # 4 : Nye løfter for fremtiden

En genformulering af det løfte, I aflagde ved jeres bryllup, giver anledning til justering af værdier og fundament for ægteskabet. Eftertanken og erfaringen kan bruges fremadrettet til at sætte nye mål for livet sammen. Hvordan skal jeres næste 25 år se ud?

Grund #5: Det er sejt

Fordi det er sejt at have været sammen så længe – i disse foranderlige tider, hvor næsten alt bliver skiftet ud, når det ikke lige duer mere. 

Mig selv:

Jeg kan selv fejre sølvbryllup til sommer med den mand, jeg har elsket igennem alle vores 34 meget dynamiske år. Vi er i fuld gang med at planlægge festen næsten samme sted, som brylluppet fandt sted. 

Men for pokker – ved du hvad det ironiske er? 

Som ceremonileder har jeg viet flere hundrede par og begravet mindst dobbelt så mange, så man skulle tro, at jeg havde styr på det med mærkedagene og ritualerne. Men jeg må altså indrømme, ikke at have skænket det en tanke, at vi selv skulle forny vores løfter til hinanden den dag.

Det skulle et andet sølvbrudepars børn så huske mig på. 

Det skal vi sandelig nu, for der er meget at fejre og bekræfte. Og de løfter, vi til sommer giver til hinanden, bliver nogle andre end dem, vi afgav for 25 år siden.  

Simpelthen fordi vi er nogle andre, end vi var dengang. 

Fordi vores behov og ståsted i livet er noget helt andet.

Og fordi vi nu har noget at have det i, når vi gensidigt fortæller hinanden, hvad det er, der er så dyrebart ved den anden og hvorfor kærligheden har holdt ud alle disse år, trods gevaldige udfordringer i vores liv; den ubetinget største at miste den yngste af vores tre piger til cancer, 11 år gammel. 

Vi hænger uløseligt sammen, vi føler os dybt forbundne og vi skal blive sammen altid – uanset hvad der sker. Intet kan skille os ad, andet end slutningen på livet - hvem af os der så ryger først. Det er jeg overbevist om. 

Og ikke mindst: Vi grovelsker og er helt vildt stolte af vores to erkendte og morsomme voksne døtre, der har klaret vores families alvorlige udfordringer så stærkt. De var begge for små til at huske noget fra vores bryllup, og da de har været så stor en del af vores liv som ægtefolk, er det på sin plads at fejre vore kærlighed sammen med dem.

Så med dem og deres skønne kærester, vores familie og alle vores venner vil vi bekende os til kærligheden igen – men nu med opdateret indhold og langt stærkere fundament.

Kærlig hilsen Ane & Co. 

 

 

__________________________

Ane Christensen, Bryllup og Begravelse uden for Folkekirken
Læs mere her: https://www.livsceremonier.dk

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Sølvbryllup - fem gode grunde til at fejre jeres sølvbryllup