"Markører" i din hjerne!


Har du tænkt over, at alt hvad du siger, både til dig selv, og andre, kan deres sjæl/deres krop ofte huske?

Man forestiller sig  umiddelbart ikke, hvor stærke ord er, men man skal være varsom. Dette er der forsket rigtigt meget i, og det vil jeg komme ind på på et senere tidspunkt.

Hvem har ikke hørt sætninger som disse : " Hvorfor gør du ikke det og det?" "Hvorfor er du ikke så sød som den og den?" " Det burde du ikke have gjort, der opførte du dig forkert igen", osv. Og hvad bliver der ikke sagt i et ophidset/vredt øjeblik, især i "Ulvetimen", når alle i en familie er trætte og blodsukkeret er lavt?

Små børn er især utrolig sårbare, men også mange voksne bliver meget let kede af det; dette skyldes så nok også, at de har VÆRET et af de sårede børn!

Men desværre er dette nu ,ofte, "plantet" i dit  eller andres sind,og både sindet og kroppen kan huske det. Og derfor fortsætter mange selv med sine tanker at ødelægge sit selvværd!
"Jeg er ikke god nok", "det kan jeg ikke finde ud af", "jeg bliver bare nervøs, hvis jeg siger ja til det eller det" Dette er der ret mange mennesker, der har store problemer med!


Inden for reklame arbejder man med at "plante" reklamens budskab i din hjerne ved hjælp af gentagelse, så næste gang, man ser de forskellige varer, kan man huske dem og skulle så helst, set fra producentens synspunkt,få lyst til at købe deres produkt.

Dette skyldes, at reklamen har plantet en form for "markør" i vores hjerne! Tænk blot på Reklamen "Luk op for noget godt, luk op for Haribo"!? Den sidste sætning kan de fleste af os huske.
Når man bare får gentaget en sætning tit nok, så laver den denne "markør" i vores hjerne.  Tænk på alle de reklamer, vi hele tiden ser i TV?

Denne form for "markør" sætter sig både i vores hjerne og i vores krop,  når blot vi får den gentaget tit nok. Det er det samme, der sker med negative udsagn.
 
Det er dette, jeg arbejder med i min klinik. Sammen med den enkelte kunde/klient fjerner jeg denne markør! Det foregår ved hjælp af samtale, visualisering, mentaltræning og kinesiologi, afhængig af situationen.

 

Betty Koudal

Reklamens

__________________________

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer

Ja, hvis vi alle ville elske hinanden betingelsesløst i stedet for at gå rundt og dømme hinanden. Så ville verden se anderledes ud. Lad os programmere de mennesker vi har omkring os med positiv og kærlig anderkendelse.

Tak for et godt indlæg. Kh. Lykke

Visualisering