Jeg har nogle fantastisk psykisk stærke børn!

Stærke børn!

Kom lige til at sidde og tænke på, at jeg har nogle fantastisk stærke børn! - Og hvorfor så det, hvad skulle de være så specielle for? - Jo for, trods virkelig megen modgang og jo sådan set også megen afsavn, så har vores 2 voksne børn formået at fastholde et fantastisk stærkt sammenhold og en utrolig stærk kærlighed til hinanden og deres forældre!

 

Den førstefødte af 2 ØNSKEBØRN!

Tina er født for 40 år siden, og var virkelig velkommen; det vedblev hun at være, selvom hun fik en træls start på livet! - Efter 5 uger blev Tina vaccineret for kighoste og igen efter 9 uger! - og det vendte fuldstændigt op og ned på den lille families liv.- Det blev pludselig et fuldstændig andet liv, end vi havde forestillet os, da vi fik det første af vore ønskebørn! - NU skulle alt bare være perfekt; tja, det blev det så også - for os - men det blev godt nok et noget anderledes liv, end vi havde tænkt os!

For:

Tina er desværre en af en lille procentdel, der IKKE kan tåle kighoste vaccinen, så Tina tog skade af, især nr 2 vaccine, og blev derved multihandicappet med et noget anderledes liv, end vi havde håbet for hende, og det er et ganske hårdt liv for Tina med alle de skavanker og problemer, der følger med at være så handicappet! - Det eneste, der virker rimeligt godt for Tina er hendes hoved, hjerte, lunger og nyrer! - Alt det medicin, der i tidens løb er proppet i hende? Det er ikke småting!! - Og da Tina intet verbalt sprog har, og kun har mulighed for at svare med øjnene, bliver hun tit "overhørt", da andre mennesker ikke altid formår at snakke med Tina, når hun ikke siger noget! - SÅ er mange mennesker lidt betænkelige og tror ofte, at Tina slet ikke forstår noget! - Og så kan man føle sig ensom, når man sidder der og gerne vil "snakke" og snakkes med!

 

Lars kommer til:

Fem år efter kom vort næste ønskebarn, Lars, "dumpende"! - Han var og er virkelig vi andre tre`s solstråle. - Undtagen lige de 3 måneder fra 3 - 6 måneder, hvor han skreg meget af kolik! - Den gang var det ikke så kendt, at man kunne bruge blandt andet akupunktur, KST, eller zoneterapi til behandling af kolik! - Der var lige en kort overgang, hvor man var voldsomt bekymret over, om der nu også var et eller andet med Lars!?

Men fra ganske lille dreng har Lars opbygget et utroligt nært forhold til Tina, og de elsker helt klart hinanden højt! - Det er skønt at se, når Lars er hjemme. - Tina bor hjemme,  da vi mener, som Lars også siger "Det har VI nu en gang besluttet, at det er sådan!", at vi er de bedste for hende herhjemme!

Det krævede mange tanker OG tårer at beslutte, at vi ikke ville vaccinere Lars for kighoste, da lægerne bestemt ikke støttede os! - Men bagefter indrømmede de jo også, at de skulle sige det, men at de heller ikke havde turdet med deres egne børn!

 

Hvordan nu?

Ja nu: som sagt, så bor Tina hjemme, og Lars bor i Barcelona, så det er ikke hver dag, vi ser hinanden, men når Lars så ER hjemme, så bliver der hygget, og Tina`s blik viger ikke meget fra Lars! - Det er ganske vidunderligt at se, og vi har også arbejdet meget på det, men det er jo ikke givet, at det skulle ende sådan! - Men vi - læs mor - har også forkælet Lars meget, og da han var lille og ung og boede hjemme, havde vi startet fars virksomhed op, så vi havde altid travlt, men når Lars skulle noget, tog mor altid fri og kørte med ham og hans venner, når de skulle noget, eller når Lars skulle hentes rundt omkring skiftedes både far og mor til at afhente uanset tidspunkt!

Efter mors arbejde med blandt andet handicappede, havde vi hørt mange sørgelige historier om raske børn, der ikke havde følt, at der var tid til dem pga det handicappede barn. - Det ville vi ikke kunne klare at få den besked, så derfor blev der taget mange hensyn til Lars, og han og mor har rejst til mange møder sammen til København, hvor de to så efter møderne gjorde København "usikker". - Og da Lars flyttede hjemmefra til Nakskov og senere København, kom vi da også alle tre på besøg, og havde så de andre fattige studerende med ude at spise. - Lars var flink til at fortælle kammeraterne, at nu kom far og mor på besøg. - Så vi vidste aldrig, hvor mange unge mennesker, vi havde med ude at spise!!:):)

Men som jeg indledte artiklen med at skrive, så er vore børn stærke psykiske: Det er ikke altid bare "lutter lagkage" at være bror eller søster til en handicappet søster eller bror. - Og det er for den sags skyld heller ikke spor sjovt altid at være den handicappede, som ikke kan deltage i de samme ting, som den raske søskende! - Og at hænge på " de gamle" er nok ikke altid kun positivt, når Lars rejser hjem til Barcelona!- Der har Tina - OG Lars det begge ret dårligt, når Lars skal rejse! - Men man skal ikke ynke os; vi elsker vort liv alle fire, og synes, vi har et dejligt liv sammen. - Selvfølgelig er der sorger og bekymringer, men hvem slipper for det? - Vi har bare nogle andre, end så mange andre; og vi skønner i den grad på, at vi har hinanden vi fire!

Lars har sit eget firma i Barcelona, og far har et smedefirma, og mor har en klinik, hvor hun hjælper mange børn og unge, ja mennesker i alle aldre, til at få det bedre  psykisk, hvis de er ude af balance af den ene eller anden grund!- Samtidig skriver mor mange artikler og "barsler" snart med sin første bog!

__________________________

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Velvære med Hjertet