Magasinet Psykologis interview med Barbara Berger som de ikke ville trykke

Fornylig blev jeg spurgt af Magasinet Psykologi om de måtte interviewe mig til deres side "Mig og min sundhed", hvor en person fortæller om deres forhold til sundhed. Det sagde jeg ja til. Efter jeg havde svaret på deres spørgsmål vendte bladet tilbage og sagde at de ikke ville trykke mine svar fordi jeg ikke (helt i tråd med mit syn på hvad sundhed er) ville fortælle helt konkret hvad jeg spiser og hvordan jeg motionerer.

Jeg synes det er virkelig tankevækkende at et blad som påstår at formidle viden om psykologi og mental sundhed nægtede at bringe mine svar. Jeg troede bladet hed "Psykologi" og ikke " i Form”! 

Definitionen af psykologi er (ifølge Wikipedia): "Det videnskabelige studium af menneskets psykiske processer og adfærd herunder menneskets måde at handle og reagere på, dets oplevelse af verden og dets følelsesliv, tænkning og viljesytringer. Psykologi refererer også til anvendelsen af denne viden indenfor forskellige områder af menneskelivet ..."  

Her har du hele interviewet som Psykologi ikke ville trykke ...

Først sindet – derefter kroppen

Hvad er sundhed for dig? (hvor højt prioriterer du det? Hvornår synes du at sundhed kammer over? Osv.)
I slutningen af 70erne og starten af 80erne havde min eksmand og jeg en af de første helsecentre i København – i Gothersgade lige over for Kongens Have. Vi havde en helsekost butik og solgte kun økologiske madvarer, underviste i madlavning og gav private sessioner til folk der gerne ville have det bedre eller helbrede sig selv ved at ændre deres kostvaner. Så jeg har brugt mange år på at arbejde med mad og kostvaner, og har bla. skrevet ”Spis brune ris og lav revolution”. Efter at have arbejdet intenst med kosten i mere end 10 år begyndte det at gå op for mig at der var andre faktorer end kost og motion der påvirkede vores sundhed. Når jeg arbejdede med folk der havde samme diagnose, så jeg gang på gang at nogle blev helbredt ved at ændre deres kostvaner, mens andre ikke blev det. Så jeg begyndte at spørge mig selv – hvilke andre faktorer udover kost og motion er vigtige for at leve et sundt og lykkeligt liv? Og det var her at jeg opdagede sindets kraft og forstod at vores mentale attituder og psykologiske tilstand faktisk er langt vigtigere for vores sundhed og lykke end kost og motion. Siden da har jeg skrevet mange bøger der beskriver måden sindet fungerer på og hvordan vores tankegang påvirker hvordan vi har det.

Hvornår er du mest sund og hvornår er du mest usund?
Min definition af sundhed er når vi lever i harmoni med den vi virkelig er. Så det er en mental/psykologisk tilstand – ikke en fysisk tilstand. I min seneste bog ”Find og følg dit Indre Kompas” udforsker jeg hvordan vi kan leve mere i harmoni med den vi virkelig er og med vores dybeste drømme og passion. Når vi lever i harmoni med os selv afspejler den fysiske krop dette og vi oplever mere flow og velvære i vores krop.

Hvordan oplever du at sundhed og psyke hænger sammen?
Som sagt – først sindet – derefter kroppen. Kroppen afspejler sindet.

Hvordan spiser du (er der noget du spiser meget af? Er der noget du aldrig eller meget sjældent spiser?)?
Vores mentale kost er altid langt vigtigere end vores fysiske kost. Og med vores mentale kost mener jeg de tanker vi regelmæssigt tænker og dvæler ved. Fokuserer vi på taknemlighed og kærlighed eller har vi tendens til at beklage os og kritisere og finde fejl? Dette er den vigtigste kost af alle fordi vores mentale attituder påvirker hvordan cellerne i vores krop fungerer – som den seneste forskning indenfor sind-krop-forbindelsen har bevist.

Så det vigtigste spørgsmål for mig når det gælder den mad jeg spiser er: Spiser jeg såkaldt sund mad ud af frygt eller spiser jeg sund mad fordi jeg elsker og påskønner min krop og selve det at være i live?

Hvordan træner du? (hvordan har du det med træning? Er der noget du specielt godt kan lide at gøre? Hvor ofte gør du det? Osv.)
Mental træning er langt vigtigere end fysisk træning og langt sværere. Alle mine bøger handler om hvordan man kan træne sit sind og fokusere sin opmærksomhed på det gode man søger så man tiltrækker og oplever mere og mere af det man elsker og nyder. Så det arbejder jeg hele tiden på, hver eneste dag.

Hvordan tackler du stress?
Som jeg skriver i min nye bog om det Indre Kompas opstår stress når vi er ude af harmoni med den vi virkelig er. Så et vigtigt spørgsmål her er – hvad er det ved vores måde at tænke og leve på som er ude af harmoni med vores sande selv? Så for at tackle stress før den bliver meget problematisk er det vigtigt at blive mere bevidst og lære at følge sit indre kompas i stedet for hele tiden at blive kastet rundt af andre folks meninger og forventninger.

Barbara Berger er forfatter til 15 selvhjælpsbøger udkommet på 30 sprog, bla. bestsellerne ”Vejen til kraft / fast food til sjælen” og ”Er du lykkelig nu?”. Hendes nye bog ”Find og følg dit Indre Kompas” udkom 19. maj. Hun bor i København hvor hun også har sin coaching praksis. Se mere på www.beamteam.com.

__________________________

 Barbara Berger, forfatter, coach og underviser

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Magasinet Psykologis interview med Barbara Berger som de ikke ville trykke