Hvordan kan jeg vide hvad der er bedst for mig?

En af de mest slående ting jeg har opdaget i mit arbejde med klienter er hvor svært og udfordrende det er for de fleste mennesker i dag at vide hvad der er bedst for dem at tænke, sige og gøre i de forskellige situationer og relationer i deres liv. En stor del af forvirringen kommer af at vi lever i en tid hvor vi bliver bombarderet med information fra morgen til aften om hvad vi ”burde” og ”ikke burde” gøre for at leve lykkelige liv. Og ikke nok med at alle har en mening om alt – de sociale mediers fremdrift og det faktum at hele verden konstant er online, gør at vi også har adgang 24/7 til alle andres meninger og ideer om tingene. Så det er altså ikke kun velmenende venner og familien og kæresten eller ægtefællen der har gode ideer om hvad der er godt for dig eller mig, det har alle! Og det får vi at høre! Fordi virkeligheden er at alle i hele verden har en mening! Der er eksperter overalt! Nogle gange får man bare lyst til at rive sig i håret eller gå på silent retreat i den finske ødemark!

Hvilket bringer os til det store spørgsmål: I en verden med så massiv en informationsstrøm fra alle sider – hvordan kan jeg finde ud af hvad der er bedst for mig? Hvad skal jeg gøre i den og i den situation? Hvad er den bedste vej frem for mig – ikke den bedste vej for min veninde eller min partner eller min svigermor? Men en vej der er god for mig? Hvordan i alverden kan jeg vide det?

Efter mange årtiers intenst indre arbejde og næsten lige så mange år som coach og terapeut for andre, har jeg opdaget at der rent faktisk er en måde at vide hvad der er bedst for dig og hvad der er bedst for mig i enhver situation. Jeg har opdaget at svarene har været der hele tiden – lige for næsen af os – fordi svarene er inde os.

Fordi hvert eneste menneske har et Indre Kompas! Hvert eneste menneske har sin egen unikke, personlige, indre vejledningsmekanisme – som hele tiden er der for os, og som er hver persons direkte forbindelse med den Store Universelle Intelligens som har skabt hver af os og alt her i Livet. Og dette Indre Kompas giver os i hvert øjeblik information om hvad der er bedst for os. Og måden dette Indre Kompas giver os denne information på er gennem vores følelser. Men desværre har de fleste af os aldrig lært at aflæse disse signaler fra vores indre og forstå hvad de fortæller os.

For at dele denne stærke og vigtige information med alle har jeg skrevet en ny bog kaldet ”Find og følg dit Indre Kompas”, hvor jeg beskriver hvordan dit Indre Kompas fungerer og hvordan du kan blive bedre til at følge det og dermed opleve mere flow og glæde i dit liv.

Her er nogle af de vigtigste punkter fra bogen:

Sådan finder og følger du dit Indre Kompas

1) Forstå at du har et Indre Kompas der i hvert øjeblik – via dine følelser – giver dig information om hvad der er bedst for dig. Jo bedre noget føles, jo mere glæde og flow du føler, jo mere er det et tegn på at det er i harmoni med den du virkelig er. Jo mere ubehageligt noget føles, jo mere er det et tegn på at det ikke er i harmoni med den du virkelig er.

2) Tjek regelmæssigt dit Indre Kompas. Stop op i løbet af din dag og læg mærke til hvilken slags impulser det Indre Kompas giver dig. Spørg dig selv – hvad føles godt lige nu? I hvilken retning føler jeg mest flow? 

3) Hvis det er nyt for dig at lægge mærke til hvad du føler, så start med bare at lægge mærke til hvad du virkelig føler. Du behøver ikke handle på det du opdager i begyndelsen.

4) I takt med at du begynder at vænne dig til at lægge mærke til dit Indre Kompas og den information det giver dig, vil du opdage at du helt af dig selv begynder at lave små justeringer og forandringer i dit liv. Det sker helt automatisk. Det er ikke noget du behøver fremtvinge.

5) Selv om andre mener det godt, så har de ikke adgang til dit Indre Kompas. Når du lægger mærke til at du tænker på eller bekymrer dig over hvad andre måske tænker – drop det som en varm kartoffel i din hånd. Vend din opmærksomhed hjem til dig selv, og læg i stedet mærke til hvad du føler.

6) Jo bedre du har det, jo mere flow og overskud du har, jo mere er du i stand til at være noget for menneskerne i dit liv. Og jo mere stresset og presset du føler dig, jo sværere er det for dig at være noget for andre. Så selv om det at følge sit Indre Kompas kan virke egoistisk – så er det faktisk også det bedste du kan gøre for andre (også selv om de måske ikke kan se det lige nu).

7) Der findes ikke nogen universel standard – ingen ”one size fits all”. Det som føles godt for dig (for dit Indre Kompas) er ikke nødvendigvis det som føles godt for en anden (for deres Indre Kompas). Fordi vi alle er forskellige og forskellige steder i vores liv.

8) Bliv hjemme på din egen banehalvdel. Respekter at alle andre også har et Indre Kompas der giver dem information om hvad der er bedst for dem.

Du kan læse mere om "Find og følg dit Indre Kompas", inklusive uddrag, på den officielle ”Find og følg dit Indre Kompas” webside her

__________________________

 Barbara Berger, forfatter, coach og underviser

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Hvordan kan jeg vide hvad der er bedst for mig?