Følg din drøm og accepter konsekvenserne

Hvorfor gør vi ikke det vi inderst inde vil? Hvorfor følger vi ikke vores drøm, men lader i stedet os selv køre ud på et sidespor og gør alle mulige ting vi inderst inde ikke har lyst til?

Er det penge, stolthed eller ego der forhindrer os i at følge vores drømme? Eller er det simpelthen vores frygt for at andre ikke vil synes om det? For nogle mennesker kan det være fordi de ikke ved hvad de inderst inde vil, så de følger bare med strømmen og tager livet som det kommer, hvilket selvfølgelig er helt okay. Men det er egentlig ikke det jeg vil undersøge i denne artikel. I stedet vil jeg se nærmere på, hvorfor så mange af os måske har svært ved at respektere vores dybeste og inderste ønsker.

Hvis du ved hvad dit dybeste ønske er og du ikke respekterer det, er spørgsmålet hvorfor? Og hvorfor bringer jeg det på bane? Det gør jeg fordi det er min erfaring, at et lykkeligt, tilfredsstillende liv er et liv der respekter og følger vores dybeste og inderste ønsker. At fortryde at man ikke gjorde det man virkelig ville, er ikke vejen til et lykkeligt liv.

Hvis dette lyder velkendt kan det være en god idé at undersøge dette spørgsmål mere og gå dybere i din indre dialog med dig selv, især hvis du føler at du ikke er på rette kurs med hensyn til at leve dine drømme! I den forbindelse kunne det måske være interessant at begynde at spørge dig selv, hvordan og hvornår du opdagede at du ikke lyttede til dig selv og fulgte dine drømme? Hvad var det der fik dig til at indse det? Skete der noget dramatisk, eller vågnede du bare en morgen og indså at du traf uhensigtsmæssige valg og ikke respekterede og fulgte dine dybeste ønsker? Var der et øjeblik af total klarhed, hvor du så dine valg og så hvordan dit liv bevægede sig i retninger der ikke var i harmoni med den du virkelig er? Og hvor du så at du lod dette ske, på trods af hvad din integritet sagde? Hvad udløste denne erkendelse? Var det fordi du pludselig kom tæt på døden? Var det pludselig sygdom eller uventet modgang? Mistede du en der stod dig meget nær? Var det enden på et parforhold? Mistede du dit job? Flyttede du til et nyt sted? Eller var det blot fordi du følte at det var på tide at tage dit liv op til fornyet overvejelse? Og førte det til at du pludselig sad i en stol og stirrede ud af vinduet, med en bitter smag i munden?

Hvis du har prøvet det, var det sandsynligvis ikke nogen særlig rar opdagelse. Men så vidt jeg kan se, er det bedre at vågne op før end siden. Alt hvad jeg skriver om i mine bøger handler om at leve et mere bevidst liv. Og at se sandheden om vores situation, er altid et godt sted at starte. Fordi at se hvad der virkelig sker og være ærlige omkring hvad vi ser, kan hjælpe os med at træffe bedre beslutninger og valg i dette nu.

Måden det er på

Virkeligheden er også at vi alle godt ved når vi følger vores drøm eller vores dybeste ønske, fordi det føles rigtigt. Alle har oplevet denne følelse af ”rigtighed” på et eller andet tidspunkt i deres liv. Det kaldes integritet. Og det er nemt at få øje på. Det er en følelse af ægte velvære. En følelse af at livet er godt og at livet bevæger sig frit i og igennem dig. Det er den der dejlige følelse af at livet er ubesværet, når der ikke er noget ubehag, ingen forhindringer, ingen begrænsninger, ingen tvivl. Du ved det er godt, fordi det er livet der strømmer frit igennem dig, som om hele universet arbejder i og igennem dig. Og det er faktisk lige præcis det der sker. Det er faktisk sådan det er. For når du er i harmoni med dig selv, arbejder alt i livet virkelig i og igennem dig og med dig. Og derfor føles det så rigtigt.

Så vi opdager hvad der virkelig sker: Alle vores vilkårlige overbevisninger forhindrer livet i frit og spontant at strømme i og igennem os. Og det er derfor vi lider. Det er derfor vi føler ubehag. Det er derfor vi oplever det vi for kalder modstridende ønsker. Noget forhindrer livet i at strømme frit i og igennem os. Noget begrænser vores frihed. Noget forhindrer os i at udtrykke universets vilje og kreativitet. Og det får os til at lide. Det er det lidelse er. Begrænsning.

Når vi forstår det, forstår vi at det vi kalder vores sande drøm, vores dybeste ønske, faktisk er denne frie strøm af liv der arbejder i og igennem os. Eller man kan sige at vi bliver bevidste om at vores dybeste ønske faktisk er hele universets vilje eller den store universelle kreativitet der udtrykker sig selv igennem os. Hvilken glæde!

Barbara Berger
Forfatter, foredragsholder og facilitator 

 

 

__________________________

 Barbara Berger, forfatter, coach og underviser

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Om Lykke og livsformål. Barbara Berger på Levlykkeligt.dk