Det Indre Kompas og dine følelser

Vi har alle et Indre Kompas der giver os vejledning om hvad der er den bedste vej frem for os. Men spørgsmålet er hvordan det Indre Kompas giver os denne vejledning? Og svaret er at det gør det igennem vores følelser. Så lad os se lidt nærmere på det.

Vi ved alle når noget føles godt eller dårligt, vi ved alle at der er forskel på at føle sig vred og at føle sig kærlig, på at føle sig deprimeret og at føle sig glad ... men det som de fleste af os ikke forstår eller indser er at disse følelser har betydning fordi de giver os vigtig information om det som sker i vores liv. Så når du stopper op og lægger mærke til hvad der sker inde i dig, vil du se at du sikkert oplever en bred vifte af følelser, følelser der skifter alt afhængig af hvilken situation du befinder dig i. Hvad enten det er det som sker i din familie eller det som sker mens du er sammen med din partner eller med dine kolleger på arbejdet.

Men uanset om vi er bevidste om denne mekanisme eller ej – så er vores følelser der! Hele tiden. Og det betyder at uanset om vi er klar over det eller ej, så har vi alle hver især et Indre Kompas der giver os information via vores følelser. Så når du begynder at lægge mærke til det, vil du se at dette Indre Kompas hele tiden i hvert eneste øjeblik – fortæller dig hvordan du har det med det der sker i dit liv. Dine følelser forsyner dig hele tiden med denne værdifulde information. Og denne indre vejledning er der altid, er altid tilgængelig, og giver dig altid – fra sekund til sekund og fra minut til minut – information og vejledning som du kan bruge til at træffe hensigtsmæssige beslutninger for dig selv i hver eneste situation.

Men desværre kender de fleste mennesker ikke til det Indre Kompas og derfor er de ikke klar over at vores følelser er nøglen til at forstå og bruge denne indre vejledning.

At forstå vores følelser
Eftersom vores følelser er nøglen til at forstå hvordan vores Indre Kompas fungerer, lad os nu se lidt nærmere på dem. Vi mennesker har mange ord der beskriver de forskellige tilstande eller følelser som vi oplever, men vi kan inddele alle vores følelser i to grundlæggende kategorier eller følelsesmæssige tilstande – Behagelig og Ubehagelig. Alle vores følelser passer ind i en af disse to kategorier. Her er nogle eksempler:

Behagelig / Ubehagelig

Kærlighed / Frygt

Glæde / Depression

Lykke / Angst

Afslappet / Urolig

Begejstring / Stress

Passion / Vrede

Flow / Modstand

Entusiasme / Irritation

Tilfredshed / Gnaven

Fred / Oprevet

Sjov / Kedsomhed

Harmoni / Disharmoni

Og så videre

Med andre ord, følelser der føles godt / følelser der ikke føles godt

De følelser der føles godt får en til at føle sig i flow og afslappet og behagelig til mode,
mens de følelser der ikke føles godt får en til at føle sig presset, ængstelig og
ubehagelig til mode.

Og det er det som det Indre Kompas fortæller dig. Det er denne information som det Indre Kompas hele tiden giver dig. Gennem dine følelser giver det Indre Kompas dig en direkte og præcis aflæsning af hvad du føler i hvert øjeblik. Og disse følelser er måden hvorpå dit Indre Kompas fortæller dig om du er i harmoni eller ej med den du er og med det som sker lige nu. Så det eneste du behøver lægge mærke til eller spørge dig selv er: Hvordan føles det? Hvordan føles denne situation? Hvordan føles denne person? Hvordan føles denne tanke? Føler jeg velbehag/lethed/flow eller føler jeg ubehag/stress/modstand omkring denne person, situation, omstændighed – eller omkring mig selv?

I den forbindelse er det vigtigt at forstå at dit Indre Kompas ikke fortæller dig om tingene er såkaldt ”rigtige” eller ”forkerte” eller ”korrekte” eller ”ukorrekte”. Det fortæller dig kun hvordan du virkelig har det med det der sker – og det fortæller dig det lige nu.

Så når du og det du tænker og gør er i samklang med den du virkelig er og det som er bedst for dig, er du i harmoni med den du virkelig er. Hvilket får dig til at føle glæde, flow, lykke og lethed, fordi du lever i harmoni med din sande natur, din inderste kerne, eller det som nogen kalder for din sjæl. Og så er der åben forbindelse mellem dig og den Store Universelle Intelligens der organiserer og koordinerer hele Livets Dans. Og så føles Livets godt og det er godt og du er i flow – og det er som om at tingene bare går bedre for dig.

Jeg ved godt at det lyder meget enkelt – og det er det.

Sandheden er at vi har det bedre når vi lever i harmoni med den vi virkelig er og giver Livet lov til at strømme igennem os – fuldt og frit – så vi hver især kan udleve vores egen unikke skæbne og vej her i livet.

Ovenstående er et uddrag fra min kommende bog ”Find og følg dit Indre Kompas”, som udkommer til foråret 2016. I bogen beskriver jeg hvordan vi kan kontakte og følge vores egen indre vejledning, eller som jeg kalder det  - vores ”Indre Kompas”. Bogen er baseret på en forståelse af at vi alle har et Indre Kompas, en indre vejledning, som i hvert øjeblik – via vores følelser – giver os præcis vejledning om hvad der er den bedste vej frem for os. Og når vi følger denne vejledning oplever vi flow, velbehag, glæde, begejstring og kreativitet – og livet bliver bare bedre og bedre. Du kan også læse mere på den officielle "Find og følg dit Indre Kompas" webside.

Kærlige hilsner
Barbara Berger, forfatter og facilitator.

__________________________

 Barbara Berger, forfatter, coach og underviser

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Dine følelser er dit Indre Kompas. Læs mere