Der findes ingen universel standard – ingen ”one size fits all”

Fordi alle mennesker er forskellige, har forskellige livsomstændigheder og er forskellige steder i deres liv og på deres udviklingsrejse, findes der ikke nogen universel standard – ingen ”one size fits all” – for hvad der er bedst for hvert menneske i verden i hvert eneste øjeblik.

Tænk over det engang: Den information som hvert individ modtager fra deres egen indre vejledningsmekanisme (som jeg kalder for ”det Indre Kompas”), er baseret på et væld af faktorer og information som er i konstant forandring – faktorer og information som er baseret på hvem dette individ er, og på hvor hun eller han er i sit liv og i sin udvikling. Samt på hvor personen befinder sig på den Følelsesmæssige Skala. Hvilket betyder at det som føles godt for én person, måske ikke føles godt for en anden person. Det afhænger alt sammen af hvem man er, og hvor man befinder sig i forhold til sit liv og sin udvikling. Dette er også grunden til at hver person har sit eget Indre Kompas – fordi vi alle er forskellige. Vi er alle unikke.

Når vi forstår at hver person er unik, og at vi alle er forskellige, kan vi også forstå hvorfor der ikke findes nogen ”one size fits all”. Hver af os er en unik individualisering af den Store Universelle Intelligens der har skabt og ”gør” alt hvad der er. Det er lidt ligesom vores fingeraftryk. Hvert menneske har sit eget unikke fingeraftryk. Der findes ikke to fingeraftryk som er identiske, hvilket er grunden til at politiet og myndighederne bruger vores fingeraftryk til at identificere os. Du er den eneste der har dit fingeraftryk, og jeg er den eneste der har mit. Det er præcis det samme med det Indre Kompas. Du har dit eget Indre Kompas, din egen indre vejledningsmekanisme, og jeg har mit Indre Kompas, min egen indre vejledningsmekanisme. Du har din egen specifikke forbindelse (dit Indre Kompas) til den Store Universelle Intelligens som er baseret på den du er, hvor du er, hvor du er på vej hen, og alt hvad der ellers har med dig at gøre. Og jeg har min forbindelse. Dit Indre Kompas er kun til for dig, og mit Indre Kompas er kun til for mig. Og eftersom dit Indre Kompas er inde i dig, er du den eneste der har adgang til det. Ingen anden kan komme ind i dig og få adgang til dit Indre Kompas. Det samme gælder mig.

Dette forklarer også hvorfor nogle mennesker bedst kan lide at bo i fred og ro på landet, mens andre elsker New York, Paris eller Londons pulserende liv. Er det ene bedre end det andet? Og hvad med parforhold? Nogle mennesker er til åbne forhold, mens andre foretrækker kun at have én partner. Nogle mennesker elsker at arbejde sent, mens andre elsker at komme tidligt hjem til børnene. Nogle vil gerne have børn, mens andre foretrækker slet ikke at have børn. Nogle vil helst bruge så meget tid som muligt ude i den vilde natur, mens andre aldrig ville drømme om at bruge deres tid på sådan noget. Nogle kan lide at meditere, mens andre kan lide at danse, og så er der nogen som altid sidder klistret til Facebook og Twitter på deres smartphones ... det er sådan det er.

Derfor er det så vigtigt ikke at sammenligne dig selv med nogen andre – fordi der ikke findes nogen universel standard – ingen ”one size fits all”. At sammenligne dig selv med andre vil kun give dig problemer fordi du er helt din egen. Du er ikke nogen anden – du går ikke i nogen andens sko – du går i dine sko. At sammenligne dig selv med andre vil kun forvirre dig og føre dig væk fra din egen sandhed og dit Indre Kompas.

Når vi forstår dette, forstår vi også hvorfor ideen om at der kun findes én universel standard eller ét rigtigt svar der vil passe perfekt til alle mennesker, i alle kulturer, i alle lande, til alle tider og for alle aldersgrupper, er så vanvittig. Fordi det simpelthen er umuligt.

Ovenstående er et uddrag fra min nye bog ”Find og følg dit Indre Kompas”, som udkom 19. maj 2016. I bogen beskriver jeg hvordan vi kan kontakte og følge vores egen indre vejledning, eller som jeg kalder det  - vores ”Indre Kompas”. Bogen er baseret på en forståelse af at vi alle har et Indre Kompas, en indre vejledning, som i hvert øjeblik – via vores følelser – giver os præcis vejledning om hvad der er den bedste vej frem for os. Og når vi følger denne vejledning oplever vi flow, velbehag, glæde, begejstring og kreativitet – og livet bliver bare bedre og bedre. Du kan læse mere om bogen, inklusive flere uddrag, på den officielle ”Find og følg dit Indre Kompas” webside.

__________________________

 Barbara Berger, forfatter, coach og underviser

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Sammenlign aldrig dig selv med andre. Forstå hvorfor