”Min vej til kraft – sex, trauma & højere bevidsthed”: Den sande historie bag min bestseller ”Vejen til kraft"

I årevis har folk spurgt mig hvordan jeg kom til at skrive ”Vejen til kraft – fast food til sjælen” – en bog som så mange mennesker fortæller mig har ændret deres liv. I dag er bogen udkommet på 30 sprog, så det er noget jeg hører fra folk over hele verden.

Det sande svar på spørgsmålet er at det var kompliceret og at det tog lang tid før jeg endelig ”så lyset” og begyndte at forstå sindets kraft og integrere denne forståelse i mit sind, mit liv og min bevidsthed. Som du vil kunne læse i min seneste bog, min selvbiografi ”Min vej til kraft – sex, trauma & højere bevidsthed”, har jeg været søgende hele mit liv. Fra en tidlig alder (i USA hvor jeg voksede op) har jeg prøvet at finde en vej ud af lidelse – og således var jeg en rebel i 1960erne, løb væk hjemmefra i protest mod Vietnamkrigen (min far var højtstående militærmand i Pentagon), var oppe på barrikaderne, blev en del af ungdomsoprøret, forlod USA med min mand som blev indkaldt til Vietnam, eksperimenterede med stoffer, fik politisk asyl i Sverige, og kom til sidst til Danmark hvor jeg skrev en masse bøger om alt dette – blandt andet kultklassikerne ”Rejsen” og ”Spis brune ris og lav revolution”.

Efter at have opdaget forbindelsen mellem vores kost og vores sundhed ledede min mand og jeg i 70erne og 80erne et makrobiotisk helsecenter i København og jeg skrev mange bøger om dette. Men som årene gik, begyndte det at gå op for mig at der var flere aspekter i vores sundhed og velvære end blot maden … at der var et andet vigtigt aspekt som jeg ikke havde set … og det var der at jeg – efter mange udfordringer – opdagede det som jeg i dag kalder for sindets kraft og sind-krop forbindelsen. Som du kan læse i min selvbiografi, skete denne erkendelse og dette seismiske skift i mig i 1985-86 og blev først offentliggjort da jeg skrev et kapitel med titlen ”Luk op for sindets dynamiske kraft” som kom med i en populær kvindebog jeg skrev på det tidspunkt som hed ”Kvinde du kan!”

Den bog og det kapitel var det allerførste udtryk for det seismiske skift som var ved at ske i mig. Det føltes som om det var et meget stort bevidsthedsskift – den gryende erkendelse af at hvis jeg havde det dårligt, så havde det noget at gøre med min tankegang og ikke bare med min krop, sådan som jeg før havde troet. Jo, det kan godt være at jeg havde været fysisk syg, men min krop var ikke årsagen til min ulykkelighed. Min tankegang var! Det var i den grad en sindsblæsende opdagelse!

Selvfølgelig var det bedste ved min opdagelse, erkendelsen af at hvis min elendighed havde noget at gøre med min tankegang, så betød det også at jeg kunne gøre noget ved det! Det begyndte at gå op for mig at hvis jeg kunne tænke mig selv ulykkelig, så kunne jeg sikkert også tænke mig selv lykkelig. Jeg begyndte også at se at hvis det var en automatisk mekanisme, så måtte mekanismen fungere, hvad enten man brugte den negativt eller positivt. At den må arbejde automatisk i mig og i alle andre mennesker hele tiden. Det var i den grad et radikalt skift i forståelse. Det var en åbenbaring, en revolution, og det var ved at ske i mig!

Så det var altså noget af en erkendelse. En erkendelse som blev ved med at vokse i mig indtil den særlige dag i sensommeren 1994, hvor jeg sad helt alene på en øde strand nord for København. Pludselig var det som om nogen bankede mig på hovedet og en stemme talte til mig og sagde at jeg skulle skrive en bog.

Jeg var mildest talt chokeret. Sådan noget var aldrig sket for mig før.
Så sagde stemmen: ”Barbara, tag din notesbog og din kuglepen frem.”
Stemmen var så klar og bestemt at jeg gjorde som anmodet og tog min notesbog ud og lyttede.
Så sagde stemmen: ”Bogens titel er ’Vejen til kraft’ og kapitel 1 skal hedde … og det skal handle om … og kapitel 2 skal hedde … og det skal handle om …” indtil jeg havde fået hele bogen leveret.
Så sagde stemmen: ”Gå nu hjem og skriv bogen.” 
Jeg var forbavset, forbløffet og fyldt med ærefrygt. Jeg havde aldrig oplevet sådan noget før. Jo, jeg havde godt hørt om folk der kanaliserer information, men nu var det rent faktisk sket for mig.
Budskabet var simpelthen så enkelt og direkte.
Alt var simpelthen så klart.
Jeg stillede ikke spørgsmål til stemmen eller til budskabets kraft.

Så gik jeg hjem og begyndte at skrive.
Det var også nemt. Ordene flød nærmest ud af mig, næsten som om det slet ikke var mig der skrev bogen. Det var som om bogen blev skrevet i og igennem mig.
Det tog mig ikke lang tid at skrive den.

Da først jeg var færdig med ”Vejen til kraft”, ville ingen udgive den, selv om jeg var en etableret forfatter som allerede havde udgivet mange bøger. Ingen, hverken mit daværende forlag Borgens Forlag, som allerede havde udgivet mine to tidligere bøger med stor succes, ikke mindst ”Kvinde du kan!” i 1986 – eller nogen andre, ville udgive bogen …

Så besluttede jeg mig for selv at udgive bogen. And the rest, as they say, is history …

Du kan læse mere om de utrolige ting der skete før, imens og efter ”Vejen til kraft” blev leveret til mig i min livshistorie ”Min vej til kraft – sex, trauma & højere bevidsthed”, som netop er udkommet. Du kan læse mere om bogen her.

__________________________

 Barbara Berger, forfatter, coach og underviser

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter
”Min vej til kraft – sex, trauma & højere bevidsthed”: Den sande historie bag min bestseller ”Vejen til kraft”