Fordomme eller møder du andre med nysgerrighed

... om jeg har fordomme? Så vil svaret være et meget bestemt nej! Men er det nu sandt? Jeg blev pludselig mødt med udfordringen fra en helt uventet kant.

Vores hjem, det skønne, gamle hus på snart 100 år, der bravt og fast som en klippe har skærmet os mod al slags vejr, var blevet træt og slidt, og havde brug for en kærlig ”make-over”.

Velvidende at hverken mine eller min mands hænder er skruet sammen til at klare den opgave, så var der kun en løsning – vi måtte ty til de professionelle - håndværkerne!

I de næste 4-6 uger ville vores hjem blive forvandlet til en myretue af håndværkere! Nå, ja, det er jo, hvad det er, sagde jeg til mig selv undervejs i planlægningen, men da det først sådan for alvor gik op for mig, hvad det egentlig var for et projekt der var sat i gang, ja, så skal jeg ellers love for, at jeg fik sat gang i mine fordomme og glemte alt om at leve i nuet! I stedet fodrede jeg lystigt ind til mine bekymringer omkring, hvad jeg var sikker på, at der ventede mig. For hvem har ikke hørt om ”de der håndværkere”? De rydder ikke op efter sig, de har et grimt sprog, de overholder ikke aftaler, de skal hele tiden skal holdes i ørerne,  osv., osv. Bekymringerne var mange.

Efter flere måneders planlægning oprandt dagen, hvor en større hær af håndværkere indtog matriklen. Bag en mere eller mindre hårdkogt facade af tatoveringer, solbriller, skaldet isse og store muskler gemte der sig en overflod af humor, venlighed, ansvarlighed og imødekommenhed. Vi blev både budt på jordbærkage og is i de velfortjente pauser, vores lille hund blev ”groft” forkælet og selv en lille rede med gråspurveunger på vores tag blev reddet af en stor mand med et blødt hjerte:o) Vores teenagedatter på 15 år brugte tid i sin skoleferie på at bage kager til de sjove og søde håndværkere, og hygge med et par af deres mindre børn, når de kort kom forbi for at hilse på deres far.

Mon ikke jeg lige fik skudt mine fordomme godt til hjørne! Jeg havde ubevidst sat  alle håndværkere i en og samme kategori. Jeg blev opmærksom på, at det for mig handler om tidligere oplevelser. Men fordi vi måske er blevet skuffet en gang, skal vi så dømme alle andre ud fra det? Hvad bygger vi egentlig vores fordomme om andre på? Er det egne eller andres oplevelser. Er det tidligere eller ganske nylige oplevelser? Er det noget vi læser eller hører igennem medierne, og gør til sandhed?

Hvis du har lyst, så tænk over, om du måske ubevidst afviser information som kunne sætte spørgsmålstegn ved din opfattelse! I dit møde med andre mennesker, så prøv ikke at være dømmende, men i stedet at møde dem med nysgerrighed og et åbent sind. Det var i hvert fald en kærkommen lærestreg for mig at blive mindet om hvordan fordomme på snu vis kan iføre sig alle former for forklædninger,  så vi ikke gennemskuer dem ved første blik, men bliver narret til at tro, at de er sandheden!

Bedste hilsner

Bloggerne Heidie, Heidi og Lena

__________________________

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Fordomme eller møder du andre med nysgerrighed og et åbent sind? Læs på Levlykkeligt.dk