Har du brug for en standerlampe?

Forleden sad jeg i bussen og overhørte to ældre damers konversation. De manglede lys i deres lejligheder og ønskede derfor at anskaffe nogle lamper, men det var ikke så let. Hvor skulle de stå, lamperne? Den ene dame havde mange bordlamper, derfor kunne hun nu tænke sig en standerlampe. Men, hvor skulle den stå i hendes stue, der var nemlig ikke plads til sådan en. Kun et sted, i hjørnet mellem to sofaer, ville være godt. Desværre stod der jo et bord, som hun aldeles ikke kunne undvære. Ja, supplerede hendes veninde og så var der jo næsten ingen stikkontakter i stuen, så prøv at forestil dig, hvor lange ledninger der skulle til for at få lys i en standerlampe. Nej, det var en nærmest umulig opgave, men det ville nu være rart med mere lys, så man kunne se hvad man lavede. De talte længe om det uløselige dilemma.

En typisk måde at håndtere et problem på, når ego regerer. De endeløse forhindringer ego stiller op for at bevare status quo. Det er morsomt at være vidne til. Ego snor sig og finder på uendelige undskyldninger og "problemer" og sikrer sig dermed, at en stor del af den energi vi har til rådighed bruges til ingenting. Dermed kan ego være tryg og mere sikker på at overleve i den nuværende form, end hvis nu vi bare købte den standerlampe vi manglede, fik lavet en stikkontakt mere og flyttede lidt rundt på møblerne.Hvad kunne der så ikke ske af - for ego - uhyggelige ting, vi kunne give os til at læse, måske en af Eckhart Tolles bøger, blive klogere og endnu bedre til at se når ego tager over....og hvad kunne det ikke ende med...tænker stakkels ego.

Der kommer flere og flere standerlamper i mit livs stue - hvad med dig - har du brug for nogle standerlamper rundt omkring?

Spørg dig selv, om det føles rigtigt, at skaffe "en standerlampe" - er svaret inden i dig et "ja" - så skaffer du en lampe, er svaret "nej" - så lader du være og holder op med at ønske den, er svaret "tja", "njahh", "ved ikke", "måske" - så venter du.

Så enkelt kan det være.

 

 

 

 

__________________________

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Har du brug for en standerlampe?