Har du det også dårligt med at klage?

Når vi ikke er tilfredse med noget vi har købt, kan det give anledning til stor aktivitet i den indre diskussionsklub. Skal jeg gå ned med varen igen? Hvad skal jeg sige? Hvad vil de svare... Enden bliver tit at det ryger i skraldespanden eller ind bagerst i skabet og selvværdet krymper lidt. For hvorfor KAN jeg ikke bare gå hen og sige min mening?

Jeg er begyndt at øve mig på at klage, uanset hvad det drejer sig om. For at gøre nogle erfaringer, så det måske bliver lettere. Jeg undervisser selv i personlig kommunikation og den slags - må prøve at tage min egen medicin. Nåh - den pose kartofler fra Føtex, som havde fået frost, røg nu alligevel ud. Det kan også blive for småt.

Først gik jeg ned i den legetøjsforretning, hvor jeg forleden købte en rød mundharmonika, da jeg pludeligfik lyst til at prøve at spille Oh Susannah igen. Jeg var derinde i et andet ærinde og kunne ikke stå for den. Det krævede store overvindelser at vende tilbage, for ærlig talt - en mundharpe til en 50´er. Og jeg fik den sure modtagelse som jeg frygtede. Kunne jeg dog ikke forstå, at det bare var legetøj for mindre børn? Jeg indvendte, at børn vel også havde krav på at alle tonerne virkede. Næh - det var ekspedienten meget uenig med mig i. Jeg skulle da ikke forvente at den kunne spille overhovedet! Så jeg gik vrissen ud og kommer aldrig igen.

I brilleforretningen klagede jeg dagen efter over de nye, blå briller jeg havde købt for nylig. Jeg havde øvet mig i at bruge dem, men det føltes som om mine øjne var blevet flytte nogle millimeter i forhold til hinanden. Den flinke optiker undersøgte straks sagen og det viste sig at glassene var slebet forkert! Men vi kom til at grine af det - at det nok var nemmere at få slebet nogle nye glas end at flytte mine øjne. At de ville give mig en gratis rejse til Cairo i dispensation... Der var en let og humoristisk stemning og jeg kunne mærke, at de nærmest ville hoppe på tungen for at gøre mig tilfreds igen.

2 meget forskellige oplevelser som understreger  at det aldrig er til at vide, hvordan man bliver mødt. Og at det er vigtigt for selvopfattelsen at handle, i stedet for at gå og ruge og få det dårligt over, at man faktisk er berettiget utilfreds. 

Et andet kapitel kunne handle om, at det også kommer an på, hvilken holdning jeg går ind og klager med. Og hvilke ord, der kommer ud af min mund.

__________________________

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Har du det også dårligt med at klage