Værdier viser vej

De personlige værdier er centrale for vores liv. Det er dem, der giver vores liv retning og mening. Det er det, vi lever for. Det der giver os lyst, motivation og engagement. Men ofte har vi slet ikke formuleret for os selv, hvad det egentlig er, der giver vores liv mening. Måske summer vi rundt hist og pist uden fornemmelsen for at være på rette vej eller vi søger og søger uden at finde det, vi mangler.

At finde sine værdier kan faktisk være et redskab til at finde retning i livet. For hvis vi virkelig kender vores værdier, så er det meget tydeligere for os, hvad vi vil og ikke vil. Hvad vi skal sige ja til og hvad vi skal takke pænt nej til. Hvis vi virkelig giver os tid til at udforske os selv og vores værdier, kan vi måske finde meningen igen. Der er ikke noget hokus-pokus over det. Vi skal ikke lære nogen banebrydende teknikker som gør det nemmere at leve livet. Vi skal bare give os god tid til at komme i dybden og få formuleret hvad der er vigtigt for lige præcis mig. Ud af den udforskning vil der måske komme en indsigt, som kan hjælpe med at finde retningen – eller bare holde den.

For par kan det være en stor hjælp at udforske sine værdier sammen. Sammen får parret formuleret dels hvilke værdier de selv har og dels hvilke værdier den anden har. Det kan de bruge til at forstå hinandens forskelligheder og ligheder og de kan bruge det til at formulere hvad de ønsker at give plads til sammen i deres forhold og i familien.

Læs mere om mig og eksistentiel psykoterapi på http://anneg.fernando.dk

 

__________________________

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Værdier viser vej