Lykke og ånd

Det at leve lykkeligt er for mange lærde - så vel som os andre som har stakkevis af ikke-læste bøger - forbundet med noget åndeligt. At have en forbindelse eller tro på en forbindelse mellem os og noget større, noget kosmisk, guddommeligt, spirituelt kan være en vej til større tilfredshed med livet.

Personligt vil jeg nødig kalde det lykke – da lykke for mig er noget flygtigt. Jeg kan godt være tilfreds med livet, selvom jeg ved det også indeholder smerte og lidelse men det er svært at være lykkelig og lide samtidig.

Men hvad er det så for noget, det der åndelige? Er det man mærker? Noget der sker i hjernen? Noget man oplever sammen med andre? Eller alene? Noget der kræver en præstelignede figur eller en tempel-lignende bygning?

For nylig er det gået op for mig, at det åndelige er, hvad det for mig. Og dig. Din nabo og min kollega. Vi har alle hver især vores potentielle oplevelser af hvad ånd er for en størrelse. Jeg har ikke formuleret endnu, præcist hvad det er for mig, men jeg synes det er vanvittig spændende at udforske det.

Jeg er meget interesseret i at høre andres opfattelser af hvad det åndelige er. Du er meget velkommen til at skrive en kommentar.

__________________________

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Lykke og ånd