Livet er en forestilling

Livet er en forestilling. Vi forestiller os gennem livet. Antager at vi gør det, vi gør, fordi der er en årsag til det, at den vi er sammen med er den rigtige, at vi i bund og grund lever i tryghed, at livet varer i lang tid i endnu. Men hvem ved det er sådan? Der er ingen garantier og det ved vi. Alligevel vælger vi at tro på, at verden hænger sammen, som den gør, fordi der er en grund. Men det er bare en forestilling. Vores verden kunne være helt anderledes, hvis vi havde truffet andre valg.

For mig er det vanvittig provokende at tænke sådan. Nu troede jeg lige. Var for det meste glad for mit billede af verden. Så kommer alverdens filosoffer og siger, at hele bare er noget jeg selv vælger at tro. Provokerende. Men også vanvittigt inspirerende. Jeg mærker en lille frø hoppe i maven. En ulmende spænding. Jeg kan selv vælge. Jeg behøver ikke at tænke sådan, som jeg gør. Om mit job, min partner, mit hjem, min rolle som mor, veninde, nabo. Ha. Jeg kan gøre, hvad jeg vil. Hurra.

Eller øv. Intet er givet. Jeg skal selv vælge alt. Frit valg på alle hylder. Det er måske heller ikke så fedt. Hvordan ved jeg, hvad der er rigtigt? Nu har jeg det som om jeg står foran en kløft af muligheder. Frit fald. Spændende er det at falde frit men også vildt angstprovokerende. Jeg ved ikke, hvad der sker. Lander jeg?

Vi lever det liv, vi gør. Spørgsmålet er, om vi tør se verden som en forestilling. Tør se, at det vi tror om livet, om os selv og om andre kun er antagelser. Hvis vi tør udforske de antagelse, kan vi også se andre måder at være på.

Hvis du bliver inspireret af denne måde at se på verden, så holder jeg kurser, hvor du kan udforske dine forestillinger og antagelser om dig selv . Openmindedness, kalder jeg det. http://anneg.fernando.dk

__________________________

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Livet er en forestilling