Everything we do, we do to feel good

Alt hvad vi gør, gør vi for at have det godt. Nogle mennesker vokser op med en følelse af at det de gør, ikke er godt nok. Enten fordi de hele tiden har fået at vide, at det de gør, er forkert. Eller fordi de ikke rigtig har fået nogen feedback på det, de gjorde. Hvis jeg er omgivet af utydelighed, hvordan skal jeg så vide, om det jeg gør, er det rigtige?

Denne type mennesker møder jeg ofte i min praksis. Det er mennesker, som hele tiden har en stemme kørende, som fortæller dem, at andre nok har ret, når de fortæller dem, at det ikke er godt nok. Hvis jeg tvivler på det jeg gør, ender jeg med at tvivle på hvem jeg er. Det paradoksale er, at jeg tror, at jeg gør det, for at få det godt. Jeg tror, at det gavner hele tiden at stille spørgsmålstegn ved mig selv, mine valg, mine intentioner. Det gavner helt klart et langt stykke hen ad vejen, men det gavner ikke mere, når man kommer til at stille spørgsmål ved sin egen ret til at gøre det, man gør, tænker, siger, føler. Alle har sit eget navigationssystem, men det kan komme ud af kurs.

Det er invaliderende at gå rundt i en evig tvivl om, hvem jeg er. Jeg mister evnen til indgå i forhold, jeg mister min selvtillid, jeg mister evnen at navigere i livet. Jeg mister troen på mig selv. Mange depressioner har rødder i denne mekanisme.
Derfor er det vigtigt at tage hånd om. Ved at gå ind i det der sker, når tvivlen taler, kan man langsomt få bygget en tro på selv op. En tro som kan støtte en til i forholdet til andre, i forhold til sig selv og i forhold til livet generelt. 

Det er smertefuldt at gå ind i sin egen evne til at miste troen på sig selv. Men tro mig; i sidste ende gør vi det, for at have det godt. 

__________________________

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Everything we do, we do to feel good