Intuitiv mentor Eva Gøttrup

Lytter du til din krops hvisken?

Har du tænkt på, at din krop taler til dig? Når noget ikke er, som det skal være, starter den med at hviske. Små emotioner, ubehag, et lille jag af smerte. Måske har du ladet dine grænser overskride på det psykiske plan. Nogen skældte dig ud eller kritiserede dig, og du fik ikke sagt fra. Nogen har måske såret dig, og du fik ikke trøst. Måske er der nogen, der er forsvundet ud af dit liv og du bærer en sorg, der ikke vil slippe.

Der er mange af de oplevelser, vi har i livet, der sætter sig som energetiske blokeringer i vores system. Alt er energi. Og energi har brug for at kunne flyde frit for at fungere optimalt. Når energisystemer bliver blokerede i kroppen, er der områder i kroppen, der ikke får tilført den optimale mængde energi. Energien i vores krop flyder imellem alle dele af vores system. Organer, muskler, kredsløb, kirtler osv., der så igen er forbundet med vores tanker og følelser. Du ved selv, at når noget gør dig bange, vred eller opstemt, så sætter det straks gang i en hormonel produktion, der skyller ud i kroppen og får dig til at reagere enten med flugt eller kamp, hvis det er en af de negative følelser, eller med nydelse og måske vellyst, hvis det er en positiv følelse.

Hvis vi lod vores følelser være. Så dem, anerkendte dem og slap dem. På samme måde, som vi trækker vejret, så ville alt være fint. Vores kroppe ville have sine reaktioner og så slippe dem igen. Men ofte bliver vi udsat for større følelsesudsving end vi kan håndtere, tidligt i vores liv. Så sætter følelsespåvirkningerne sig som traumer og alle derpå følgende følelser, der ligner dem, der traumatiserede os, bliver sværere at takle, fordi vi genoplever dem alt for voldsomt. Vi lærer at undertrykke vores følelser, hvilket bare fører til, at de eksploderer før eller siden, eller sætter sig i kroppen som sygdom.

Som tiden går, ophober vi endnu flere blokeringer i vores energisystem og på et tidspunkt siger kroppen fra, og vi bliver enten syge eller stressede. Eller stressede og så syge.

Ramt af sygdom. Eller ramt af stress. Formuleringer, der virker som om, det her er noget, der opstår som ud af det blå. Noget udefra kommende, som vi så bare har at leve med. Eller kan tage en pille for.

Sandheden er, at vi ikke bliver ramt. Vores krop har altid talt til os længe før. Først hvisket, så talt, så råbt. Sandheden er også, at vi selv kan gøre noget ved det. At vi selv kan tage ansvar for vores egen helbredelse. At vi kan slippe vores ophobede blokeringer og dermed give kroppen mulighed for at heale sig selv.

Det, er det, man gør i en komplementær behandling som f.eks. refleksterapi. Refleksterapi tager fat i årsagen til symptomet. Ud fra en viden om, at blokeringer i vores energisystem skaber ubalancer og at ubalancer danner symptomer i kroppen. Men ikke altid der, hvor årsagen opstod. Refleksterapi forløser de energetiske blokeringer, der sidder i kroppen og giver dermed kroppen mulighed for at heale sig selv og finde tilbage til sin egen balance.

Vi kan forsøge at overdøve vores symptomer. Undertrykke de små smerter, de lette signaler, kroppen sender. Arbejde mere, fortsætte som om intet var hændt. Vi kan tage en pille, en til og til sidst måske et helt arsenal.

Vi kan også vælge at give helt slip på den tankegang, der får os til at sige, at vi er ramt af en sygdom. Eller ramt af et stressnedbrud. At vi skal bekæmpe sygdom og stress. I stedet kan vi begynde at lytte til vores krop. Vi kan tage vores egen healing i hånden og takke vores krop for, at den taler til os. Vi kan tænke kærligt om den, og om de signaler den sender os. Vi kan tage den alvorligt og give den en kærlig og blid behandling.

Kroppen vil elske det. Den vil elske at blive berørt. Den vil svare straks og sende skønne oxytocinhormoner. (Det man kalder kærlighedshormonet). Den vil sende små signaler ud, når den bliver tændt, ved at der bliver åbnet op for energien i dens meridianer. Den vil få energi til at rense ud. Den vil finde sin indre balance, få stimuleret nervepunkter, der booster lige præcis de områder i kroppen, der giver dig symptomer. Give dig tydelige tegn på, at den er ved at heale sig selv, mens den stille og roligt vil rense de blokeringer ud, der helt oprindeligt, var årsagen til dine symptomer. Små ubalancer kan gå hurtigt væk. Større og gamle ubalancer kan tage lidt tid.

Du kan have modstand mod at lytte til din krops hvisken eller smerteskrig. Du kan svare den, at du ikke har penge eller tid lige nu. At du ikke orker at få hovedpine eller blive træt et par dage, mens den renser ud. Du kan dulme den med flere piller, flere pligter, flere stimulanser.

 

Eller du kan tage ansvaret for dig og den, og give den det skub, den har brug for, for at heale sig selv. 

__________________________

Eva Gøttrup, Intuitiv mentor, spirituel terapeut, Thetahealer, refleksterapeut
Se mere: http://www.evagottrup.dk/

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Lytter du til din krops hvisken? Læs mere