Vimsedag

Mandag i tomrummet mellem år 09 og 10. Det regner eller – kan man sige - ”sludrer?” udenfor.

De mennesker, jeg havde aftaler med i dag, har aflyst: der er stadig influenza i luften. Eller – som en af dem sagde: ”det er nok den lidelse, der altid indfinder sig, når man holder fri.” En stresset krop, der øjner muligheden for at læsse lidt af.

Jeg har besluttet, at det skal være vimsedag i dag.

De negative nyheder på tv holder pause i stuen, og jeg har tændt for musikken. Frem og tilbage i lejlighedens værelser, lidt oprydning hist og pist, et blik på et ufærdigt maleri. Nå nej, jeg har jo tit tænkt på at rydde op i papirkassetterne. Så det gør jeg på den ultimative og lystfyldte oprydningsmåde: jeg river papiret i stykker og lader det dale ned i papirkurven, mens jeg tager afsked med det.

”Det er så dejligt, når du sådan vimser rundt,” har min gemal sagt flere gange. Han bryder sig ikke om, at jeg ligger på sofaen og småblunder foran i fjernsynet, mens jeg venter på dagens afsnit af ”Krig og fred.” Det giver ham en følelse af kedsomhed. Jeg holder fri og lader være med at analysere, hvad hans følelse kan hænge sammen med.

I stedet dukker en tanke på fortidig kedsomhed op, men forsvinder af sig selv igen. Jeg tænker på Alfons Åberg, da han kedede sig. Og hvis han bare sørgede for at blive ved med det, ville der ske noget uventet og fantastisk. Det gjorde der. Jeg har lagt mærke til, at udvikling sker på den måde: fokus ændrer sig – umærkeligt. Af og til dukker gamle tænkemåder og vaner op, hilser på og tåger bort. Og jeg tænker: ”hvor er det egentlig længe siden jeg har haft det problem.”

Nu fik jeg lige en sms fra naboen: "skal vi male sammen i eftermiddag?"

Vimselysten er aldeles velkommen. Her er ægte kontakt med forgrunden af min kreative lyst. Sådan en lykkelig vimsemandag kan anbefales. Gør det, hvis du får muligheden.

__________________________

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Vimsedag. Vimsedagen er aldeles velkommen. Her er ægte kontakt med min kreative lyst.