Tag livet ind

Sneen ligger hvid derude. Frosten bider i menneskers næser og fugles næb. Du har lagt fedtkugler og frugt ud til solsortene. Der er te i din kop og lys i din stage, radioen kører og opvasken venter.

Øremediet, din gamle transistorradio, fortæller om en ny bog med budskabet: det er vigtigt for os mennesker at trække vejret rigtigt. Et dybt åndedræt kan nedsætte stress og blodtryk, forbedre fordøjelsen og give en bedre søvn. Så vi skal bruge vores mest glemte muskel: åndedrætsmusklen, også kaldet mellemgulvet.

Mens du vasker op - på den meditative måde - med opvaskebørste, balje og bakke, får du en chance for lige at tjekke efter, om du nu kan mærke den dér bughinde hæve sig under bæltet. Og atter må du konstatere, at øget opmærksomhed er din vej til en dybere vejrtrækning.

At trække vejret dybere åbner halsen og oplader kroppen.

Et friere åndedræt giver dig større energi og et sundere liv og - som du ikke hørte i radioen - kontakt med dine følelser.

Følelser, som gemmer sig i kroppen, kamufleret af det overfladiske åndedræt. Følelser, som banker på derinde: "luk os ud!" De vil gerne ud, og de gør opmærksom på sig selv på mange måder. Når de ikke bliver følt, kan de pådutte dig træthed eller sukkerlyst. Men når du bliver bedre til det dybe åndedræt, kan du mærke dem, som de er. Du begynder at føle dig mere levende, kan rumme både glæde og sorg, opdager dine ægte behov og bliver rolig. Og det bliver lettere at række ud efter andre.

Det er dejligt, at der kommer bøger, som igen og igen sætter nyt fokus på, hvordan vi får et dejligt liv. Og du har sikkert selv erfaret, hvordan bøger kan hjælpe på vejen. Men også, at det er godt at supplere sin læsning med kontakt. Indadtil - til sig selv - og udadtil - til et andet menneske.

Udvikling sker i kontakt.

__________________________

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Tag livet ind. Et friere åndedræt giver dig større energi, et sundere liv og bedre kontakt med dine følelser.