Årstidsressourcer

Ved planetens fætter-kusinefest for årstider går bølgerne højt. Fætter Vinter føler sig splittet mellem Frost og Tø. "Hvorfor er det altid mig, der skal bære ansvaret for liv eller død?" spørger han og fortsætter:

"Når jeg sætter Frost i sving og fryser til, bliver nogen glade, og andre græder.

Folk klager over, at de fryser på togstationerne, og bilisterne holder i køer på motorvejene. Solsorterne dør i frostvejret.

Og når jeg får Tø til at virke, er det også galt. Så trives alle de baciller, der skaber sygdomme. Jeg ved snart ikke, hvad jeg skal gøre. Det er hårdt at føle sig så splittet."

Fætter Efterår nikker og anbefaler Vinter at meditere lidt og slappe af. "Det kunne være godt for dig at få skabt lidt balance mellem din kolde og din varme side," siger han. "Jeg har prøvet det, og jeg føler egentlig, at jeg har fået det bedre med mine regnfulde og solrige sider."

"Hvad snakker I om?" Kusine Sommer svanser forbi, femiklædt i en orange soldragt. "Er det hårde tider, Fætter Vinter? Jeg hørte lige, at du for alvor har bidt dig fast. Det er der da mange, der godt kan lide. Det vrimler med mennesker på skøjtebanerne og kælkebakkerne." Hun kigger hen over buffet'en på sin hvide fætter.

"Sådan har jeg det også nogle gange," bryder Kusine Forår ind. "Specielt i den tid, hvor jeg overtager efter dig, Vinter." Hun puffer venskabeligt til sin fætter med en knopfyldt gren. "Hvis nogen har problemer med at fordele sig ligeligt mellem sine vejrlig, er det da mig."

De fire årstider diskuterer videre ved buffet'en, men kan ikke blive enige. Alle bliver ved med at pege fingre ad hinanden og skændes om, hvis vejrtype der er mest egnet til hvad og hvorfor. Alle har det hver især værst.

"Der er jo altid fordele og ulemper ved alt," udbryder Kusine Forår i sin lysegrønne buksedragt, "kan vi ikke bare blive enige om det?"

Men de diskuterer videre og sårer hinanden med ord.

Og da en af årstiderne til sidst ikke kan holde til mere: "Det er ham COII's skyld. Han forsøger at splitte os og sætte os op mod  hinanden." Alle falder en stund over COII, men Vinter løfter til sidst en iskrystalpegefinger:

"Lad os gøre vor Moder Jord ære og ikke forfalde til det, som de gør derude." Fingeren peger køligt mod Christiansborg og Ekstra Bladets redaktion. "Selvfølgelig må vi tage stilling til COII's rolle. Men det kan vi først, når vi kender os selv. Vi har ikke brug for en prygelknabe, fordi vi ikke tør tage stilling til vores egne problemer. Lad os alle fire gå i familieterapi!"

De bliver enige om, at det er vejen frem. At få snakket ud om tingene og finde ud af, hvordan de kan samarbejde om at definere eget ansvar, trække projektioner hjem, finde ubrugte ressourcer, arbejde sammen og give hinanden omsorg i det eksistentielle og pt. menneskeregerede univers, som Jorden er.

__________________________

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Årstidsressourcer. De fire årstider diskuterer videre ved buffet'en, men kan ikke blive enige. Alle peger fingre ad hinanden og skændes om, hvis vejrtype der er mest egnet