Aldrig mere stress!

Ulempen ved stressdiagnosen er, at den er udefineret i Danmark. Enhver kan udtale sig om stress - kvalificeret eller ej. Og det gør de så!

Men behandlingskrævende stress kan ikke diskuteres. Behandlingskrævende stress hensætter ganske enkelt individet i en tilstand af total mangel på energi. Bare at skulle op og i bad er en uoverstigelig opgave.

Det siger sig selv, at det kræver behandling. Men ikke en hvilken som helst behandling.

Indtil dato har jeg endnu ikke mødt nogen anden behandler, der har forstået, at stressnedbrud er lig med totalt fravær af energi. Og at dette energifravær IKKE kan defineres som en depression. I al fald ikke som en selvstændig depression. En tilknyttet depression er i givet fald en REAKTION på manglende energi, og derfor vil de strategier, som psykologer og coaches over en kam anbefaler mod depression (fx. motion) ikke virke!

Simple as that!

Kvalificeret stressbehandling kræver en kvalificeret tilgang til stress og stressramte under hensyntagen til en stressramts begrænsede koncentrationsevne.

Læs flere værd-at-vide indlæg om Stress på Levlykkeligt lige her: Stress - få gode råd

__________________________

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer

Befriende læsning: Jeg er fuldstændigt enig! Stressnedbrud eller udbrændthed er fravær af energi. Det er sådan det opleves og gennemleves - gennemleves for dem, der er så heldige at komme i god behandling, og ud på den anden side af nedbrudet.

Og samtidigt et fortvivlende perspektiv at opmærksomheden på problemet afspores, ved at stressnedbrud behandles som depression. Jeg tænker at et ubehandlet eller fejlbehandlet stressnedbrud kan ende i voldsom depression, og vejen tilbage derfra er så langt vanskeligere (ikke ment som en forkleining af stressnedbrud overhovedet - det er skam alvorligt nok i sig selv).

Det fylder mig med stor bekymring, at så mange tilsyneladende ikke blot lades i stikken, men i helbredelsens navn lader sig flytte endnu længere bort fra problemets løsning ved hjælp af antidepressiver. Fordi der mangler opmærksomhed på alternative behandlingsformer og terapier.

Jeg har selv haft stressnedbrud og udbrændthedssymptomer. I den periode drømte jeg mange nætter om mit eget forkullede lig, og det var både markabert og voldsomt. Oplevelsesorienteret psykoterapi var en del af svaret for mig. Heldigvis kom jeg hel ud på den anden side. Men forandret naturligvis, med andre mål og andre værdier for fremtiden.

Kærlig hilsen

Marianne Dümen

www.marrem.com / www.kursusferie.dk

Stress - aldrig mere stress. Læs mere