Fortæl din egen livshistorie

Fortæl din livshistorie

Jeg vil bede dig om at tænke over en ting: din livshistorie. Hele din livshistorie. Ikke kun de Top 5 historier du altid fortæller om dit liv og om hvorfor du er, hvor du er i dag. Hvad ville der ske, hvis du fortalte hele din historie eller fortalte nye, måske helt uopdagede, dele af den?

Har du tænkt over, at ved blot at fortælle din livshistorie, bliver du så meget klogere på dig selv, på dine reaktionsmønstre og på, hvorfor du er, som du er. Måske kommer du endda endnu tættere svaret på spørgsmålet: hvem er jeg?

Din livshistorie er nemlig dig. Din fortid kan du ikke løbe fra, lige gyldig hvor hurtigt du løber. Din historie har skabt og skaber stadig dig. Så måske skulle du holde op med at løbe, fortryde eller benægte og så bruge din livshistorie.

Spørgsmålet er nemlig, om ikke det er de samme historier, du altid fortæller? Og om det ikke er blevet undskyldninger i stedet for indsigter? I hvert fald er din Top 5 ikke hele historien om dig.

At fortælle din livshistorie er ikke en svær øvelse, den er næsten så nem eller for nogen ligegyldig, at de ikke vil se, hvor værdifuldt det faktisk er. Det kræver blot, at du vælger et menneske, du kender godt og som du ser regelmæssigt og aftal så, at I deler en lille smule livshistorie med hinanden, når I ses (måske i stedet for opremsningen af den sidste uges udfordringer – eller brok).

Ikke nok med at I vil lære hinanden endnu bedre at kende, men gevinsten vil måske også være, at du opdager noget om dig selv, du havde glemt; en lidenskab, egenskab eller en oplevelse, eller endnu bedre opdager noget nyt om dig selv, som du slet ikke vidste, du indeholdt.

Mange mennesker vil sige, at de ikke kan huske noget fra de var små. Så må du få hjælp. Spørg din familie, bed dem om at fortælle historier og se om det ikke hjælper hukommelsen på gled. Men husk at fortæl din egen historie i din egen version et andet sted end i familiens skød.

Og se så om ikke det både er sjovt, hjerteskærende og indsigtsfuld at fortælle om de oplevelser, om den hverdag, som var og stadig er din. Det er en smuk måde at ære sit eget liv på, en smuk måde at blive klogere på som i den grad understøtter tesen om, at du allerede indeholder alt det, du har brug for. Så grav i din livshistorie og se om du ikke vil finde skatte, du slet ikke anede eksisterede.

MÅNEDENS UDFORDRING 

Prøv at sortér de historier fra dit liv, som du altid fortæller og fortæl i denne måned nogle helt nye. Måske er du bare fanget i dine gamle historier og kan ved at fortælle nye historier flytte dig mere, end du er klar over.

 

MÅNEDENS VÆRKTØJ 

Når du deler din livshistorie kan du lade dig inspirere af følgende spørgsmål: 
Hvad har du skabt i dit liv? 
Hvad har skabt dig? 

Fortæl om det du husker fra en specifik periode: 
•  Din tidlige barndom (0-10 år) 
•  Dine teenage-år 
•  Fra 18-25 
•  Fra 25-30 
•  Fra 30-40 
•  Etc. 

Og husk, du kan sagtens se på den samme periode flere gange, nye og virkelig interessante eller sjove ting vil måske dukke op. 

 

Kærlig hilsen Sofia. 

 

__________________________

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Fortæl din egen livshistorie. Læs hvordan