Reklamebureau og PR Bureau Levlykkeligt Live

Forsinkelse ved flyrejser - kend dine rettigheder for kompensation ved pakkerejser

Kompensation ved pakkerejser

Er du i tvivl om, hvorvidt din tidligere rejse kan betegnes som en pakkerejse? Der er tale om en pakkerejse, hvis rejsen består af minimum to af følgende ydelser:

 

  • Transport (fly og andet transport).
  • Indkvartering (hotel, campinghytte, sommerhus, vandrehjem og så videre).
  • Turistmæssig ydelse (dykning, jagt, sportsarrangement, liftkort, billeje og så videre). 

 

Der er derfor ikke tale om en pakkerejse, hvis du kun har bestilt enten transport, indkvartering eller en turistmæssig ydelse gennem et rejseselskab. 

Desuden skal rejse være solgt til en samlet pris, og turen skal have en varighed på minimum ét døgn, altså en fireogtyve timers rejse. Der er altså flere betingelser, der skal være opfyldt, før du kan betegne rejsen som en pakkerejse. 

Du kan søge kompensation, uanset om du har fløjet med rutefly eller har været afsted på en pakkerejse. 

Men hvem skal du henvende dig til, hvis der er tale om kompensation forsinket fly pakkerejse

Ifølge den europæiske lovgivning er rejseselskabet og / eller flyselskabet erstatningsansvarlige for eventuelle forsinkelser. 

Som udgangspunkt bestemmer du selv, om du retter dit krav mod rejseselskabet eller flyselskabet ved pakkerejser. Du kan dog ikke forvente, at du kan få fuld kompensation forsinket fly pakkerejse fra begge parter. 

Hvis du allerede er oplyst om, at pakkerejsen ikke kan gennemføres som aftalt, vil du have mulighed for at hæve købet og få dine penge tilbage. Du kan også vælge at deltage i en anden pakkerejse, hvis de ændrede planer for rejsen ikke passer ind i din kalender. Hvis du vælger at tage på en anden pakkerejse, har du ret til at få udbetalt en eventuelt difference, ifald den nye pakkerejse er billigere end den oprindelige. 

Forsinkelser og aflysninger med en varighed på minimum tre timer berettiger til en kompensation på mellem cirka 2.000 kr. til cirka 4.500 kr. pr. passager. Det kan blive til mange penge i sidste ende. 

Du kan søge erstatning ved hjælp af flypenge.dk. Her bliver du bedt om at oplyse, om hændelse skyldes strejke, terror, problemer med lufthavnen eller noget helt andet. 

 

 

Relaterede artikler efter område
Del indlæg

  • Google
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter

Kommentarer

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer
Forsinkelse ved flyrejser - kend dine rettigheder for kompensation ved pakkerejser